Judith Tielemans
Judith Tielemans Films & series 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe streamingdienst krijgen we erbij vanaf de herfst

Nederland krijgt er later dit jaar nog een streamingdienst bij. SkyShowtime wordt naar verwachting in de herfst in Nederland gelanceerd. Dat heeft een woordvoerder afgelopen maandag gemeld. Het is nog niet bekend wat de exacte kosten worden en wanneer de dienst beschikbaar komt.

SkyShowtime is een gezamenlijke dienst van ViacomCBS en Comcast, twee van de grootste mediabedrijven van de Verenigde Staten. In de VS worden deze studio’s vertegenwoordigd door twee aparte streamers, Paramount+ en Peacock.

The Office, Jurassic Park en Star Trek

Het is nog niet precies duidelijk wat het aanbod wordt van SkyShowtime. Maar de verwachting is dat de catalogi van zowel ViacomCBS als Comcast via de streamer beschikbaar komt in Nederland. Tot bekende grote titels van deze twee partijen behoren de Indiana Jones-films, The Godfather-trilogie, Star Trek, Jaws, Despicable Me, de Jurassic Park-serie en Top Gun.

Ook lijkt het waarschijnlijk dat SkyShowtime content gaat aanbieden van grote televisiezenders die onder Viacom en Comcast vallen. Het gaat om kanalen als NBC, MSNBC, E!, Bravo, Syfy, MTV en Comedy Central die series als Criminal Minds, CSI, Frasier, The Office en Two and a Half Men uitzenden.

Nieuw streamingdienst

De dienst wordt komend jaar naar verwachting in twintig Europese landen uitgerold. In totaal gaat de dienst hiermee negentig miljoen Europese huishoudens bereiken. Het wordt de derde streamer die dit jaar in Nederland wordt gelanceerd, na Viaplay en HBO.

Op dit moment zijn er tientallen streamingdiensten beschikbaar in Nederland. Netflix is de bekendste, daarnaast is Disney+ geliefd en ook van Videoland wordt veel gebruikgemaakt in ons land. Daarnaast heb je nog Amazon Prime Video, Mubi, Pathé Thuis, Apple TV+, NPO Plus, Cinetree en Cinemember.

In maart van dit jaar bereikten de streamingdiensten 8 miljoen mensen in Nederland. Netflix blijft overduidelijk de populairste onder de streamingdiensten. Toch voelt het bedrijf de concurrentie. De marktaandelen gaan daarom ook steeds op en neer.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe streamingdienst krijgen we erbij vanaf de herfst
Sluiten