Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Films & series 19 mrt 2022

Nieuw op Netflix in week 11: Bohemian Rhapsody en nieuwste docu-hit

Ook in week 11 van 2022 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar de film over het leven van Freddy Mercury en zijn tijd bij de iconische band Queen: Bohemian Rhapsody. Voor muziekliefhebbers een echte aanrader.

Daarnaast kun je kijken naar een horrorfilm (The First Purge), een documentaire die net zo shocking is als The Tinder Swindler (Bad Vegan) en een documentaire over dieren, heel passend Animals genoemd.

Nieuw op Netflix in week 11

1. Bohemian Rhapsody

Film
Genre: muziek

Dé film voor Queen-liefhebbers en zij die van een beetje muzikale drama houden. In Bohemian Rhapsody volgen we Rami Malek als Freddie Mercury (die het overigens geweldig doet) en zien we hoe de Queen ontstaat. Van de vroege begindagen tot het hoogste hoogtepunt, alles komt voorbij. De muziek wordt perfect nagedaan en de productie zit steengoed in elkaar.

2. Bad Vegan: Frame, Fraud, Fugitives

Serie
Genre: docu

De nieuwste Netflix-hit, waar we al eerder over schreven. Als je The Tinder Swindler leuk vond, dan is Bad Vegan ook echt iets voor jou. In vier afleveringen wordt de kijker meegenomen in het verhaal van de Amerikaanse Sarma Melngailis, de eigenaresse van het ultrahippe en populaire restaurant Pure Food en Wine in New York. Menig beroemdheid schoof bij haar aan voor een veganistisch hapje. Maar het verhaal verandert van een successtory in een dramatische true-crime docu. Zodra er een duistere man in het spel komt, vliegen de complottheorieën je om de oren.

3. The First Purge

Film
Genre: horror

Zin om te griezelen dit weekend? Kies dan voor The First Purge, die sinds deze week op Netflix staat. De andere The Purge-films ken je misschien al, waarin alle misdaad een nacht lang legaal is. Diefstal, mishandeling, moord: alles is toegestaan. Dat is zodat mensen hun agressie Ă©Ă©n nacht per jaar kunnen botvieren, wat zou moeten zorgen voor een leefbaardere samenleving en een misdaadcijfer onder de 1 procent. In The First Purge zie je de eerste editie van het experiment. Maar het loopt niet zoals het ‘hoort’.

Nieuwe titels op Netflix

4. Windfall

Film
Genre: misdaad/drama

Je ziet het vakantiehuis van een miljardair, natuurlijk een kast van een ding. Het staat leeg, dus wat doe je? Inbreken en vakantievieren, natuurlijk. Althans, dat dacht een van de hoofdpersonages in Windfall. Maar hij heeft pech: de arrogante techmagnaat komt opeens vakantie vieren met zijn vrouw. Hij moet een keuze maken: hoe gaat dit eindigen? Er komen zeker grappige momenten voorbij in deze film, maar toch is het meer een thriller dan een comedy.

5. Animal (seizoen 2)

Documentaire
Genre: natuur

Animal is voor alle dierenliefhebbers een perfecte keuze. Deze docuserie gaat, de naam zegt het al, over allerlei dieren. In seizoen 1 zagen we bijvoorbeeld een aflevering over honden, buideldieren en de octopus. Seizoen twee gaat over mensapen, roofvogels, beren en dolfijnen. Je komt van alles te weten over deze diersoorten, zo blijken dolfijnen zelfs een duistere kant te hebben. Wie had dat gedacht?

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix in week 11: Bohemian Rhapsody en nieuwste docu-hit
Sluiten