Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Films & series 11 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuw op Netflix in week 10: documentaire over de F1 én over leven na de dood

Ook in week 10 van 2022 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar het alweer vierde seizoen van Formula 1: Drive to Survive. Daarin komen verschillende Formule 1-coureurs aan het woord, die vertellen over hun vak.

Daarnaast kun je kijken naar een reality-serie over een jongen die contact kan leggen met het hiernamaals. In Life After Death praat hij met verschillende overleden familieleden van mensen die hij ontmoet, terwijl hij tegelijkertijd ook op zoek is naar zijn eigen familiegeschiedenis.

Nieuw op Netflix in week 10

1. Formula 1: Drive to Survive (seizoen 4)

Serie
Genre: docu/sport

De ideale serie voor elke Formule 1-fan. Sterker nog, deze hitserie heeft veel mensen in vooral Noord-Amerika aangespoord om toch maar de races te bekijken. in Drive to Survive vertellen verschillende coureurs namelijk over hoe het er achter de schermen bij de F1 aan toe gaat. In dit seizoen staat de spanning tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton centraal, maar Verstappen zelf werkt niet mee aan de serie. Hij zegt dat de show na seizoen één al „verpest” was. Laat dat je er echter niet van weerhouden om te kijken, want deze serie is een regelrechte hit.

2. Unfriended: Dark Web

Film
Genre: horror/thriller

Pure paniek, dat is denk ik wat je op het gezicht van bovenstaande meneer ziet. En dat is niet gek, want in Unfriended: Dark Web komt hij terecht in een angstaanjagende situatie. Hij heeft net een nieuwe laptop, die hij heeft meegenomen uit de gevonden voorwerpen-bak in een internetcafé. Daar is de vorige eigenaar niet zo blij mee. Hij bekijkt de nieuwe ‘eigenaar’ via de camera en doet er alles aan om zijn geliefde laptop terug te krijgen. En met ‘alles’ bedoel ik ook echt alles.

3. Life After Death

Serie
Genre: reality

Praten met mensen die al zijn overleden: voor sommige mensen angstaanjagend, anderen biedt het juist troost. Op die laatste groep richt Tyler Henry zich. Hij helpt zijn ‘klanten’ verbinding te maken met mensen uit het hiernamaals en zet berichten door. Zoals bijna elke medium voelt en hoort hij dingen wanneer hij een familielid of andere geliefde van een overleden persoon voor zich heeft. Een naam, doodsoorzaak of gevoel. Ondertussen is hij ook op zoek naar zijn eigen familiegeschiedenis.

Nieuwe titels op Netflix

4. The Last Kingdom (seizoen 5)

Serie
Genre: actie/historie

Fan van series als Game of Thrones en Vikings? Dan is ook The Last Kingdom iets voor jou. Het vijfde seizoen van deze historie-serie staat alweer op Netflix, maar als je de boot hebt gemist, kun je altijd bij seizoen één beginnen. In deze serie zien we het verhaal van Afred de Grote. Hij moet zijn koninkrijk verdedigen tegen Noorse indringers, maar één van hem claimt dat hij het recht heeft om koning van Engeland te worden. Bomvol actie.

5. Like a Boss

Film
Genre: comedy

Als Tiffany Haddish een van de hoofdrollen speelt in een film, weet je vrijwel altijd dat het een dolle boel wordt. Zo ook in Like a Boss, waar zij de ondernemende Mia speelt. Samen met haar beste vriendin (Rose Byrne) runt zij een succesvol cosmeticabedrijf, maar ze komen opeens in financiële moeilijkheden. Ze hebben tonnen schuld, blijkt. Na een verleidelijk aanbod van een vermogende vrouw verandert er heel veel voor de twee vriendinnen. Ze doen alles om hun bedrijf terug te krijgen.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.