Manners.nl
Manners.nl Films & series 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je een gedeeld Netflix-abonnement? Dan ga je meer betalen

Heb jij een gedeeld Netflix-abonnement met je familie of vrienden? Dan ga je in de toekomst zeer waarschijnlijk meer betalen. De streamingdienst gaat in drie landen testen uitvoeren met extra kosten voor gebruikers buiten het huishouden van de hoofdgebruiker. Dat meldt Variety.

In feite is dit officieel al zo, te weten dat er in de servicevoorwaarden staat een account van Netflix officieel „niet mag worden gedeeld met personen buiten het huishouden van de gebruiker”. Dit werd door de streamingdienst echter wereldwijd door de vingers gezien.

Netflix verhoogt kosten voor gedeeld abonnement

Nu gaat de streamingdienst dus de eerste testen uitvoeren met hogere kosten voor een gedeeld abonnement van mensen uit verschillende huishoudens. Wees gerust, Nederland is niet meegenomen in deze pilot, maar de kans is volgens het Amerikaanse Variety groot dat dit uiteindelijk wereldwijd wordt doorgevoerd. Mocht de testfase succesvol verlopen, dan worden de tests ook in andere landen uitgerold. We houden je op de hoogte over de situatie in Nederland.

De landen waar Netflix als eerst extra kosten gaat rekenen voor een gedeeld abonnement zijn Chili, Costa Rica en Peru. Daar wordt een „nieuw en veilig deelsysteem” ingevoerd, maar daarvoor moeten de gebruikers dus wel meer betalen.

Disney+ in de nek

Netflix is met wereldwijd 221,8 miljoen abonnees nog altijd ‘s werelds grootste streamingdienst. Maar veel van die abonnees hebben dus een gedeeld abonnement, en daar wil de streamingdienst nu dus gewoon meer aan verdienen. Ook niet zo vreemd, met andere streamingdiensten in de nek. Volgens dit onderzoek is Disney+ vanaf 2025 zelfs de grootste van allemaal.

Goed, dat wordt dus nog even optimaal genieten van jouw gedeelde abonnement. Waarbij je natuurlijk keuze te over hebt. Check in dit artikel welke films, series en documentaires er alleen al in maart bijkomen. En blijf op deze overzichtspagina op de hoogte van het laatste nieuws, en de nieuwe content die er zo’n beetje dagelijks bijkomt.

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Manners.

Nieuw op Netflix in week 10: documentaire over de F1 én over leven na de dood

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.