Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 24 okt 2021

Steeds meer mensen willen Koreaans leren dankzij hitserie Squid Game

Koreaans is de laatste tijd flink in populariteit gestegen. Steeds meer mensen willen de taal leren, dankzij de razend populaire Netflix-serie Squid Game. Talenapp Duolingo zegt dat fors meer gebruikers Koreaans willen leren.

Wereldwijd willen op dit moment bijna 8 miljoen gebruikers van de app Koreaans leren. Volgens Duolingo is in sommige landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, het aantal belangstellenden voor de taal met 76 procent gestegen. In de Verenigde Staten gaat het om een toename van zeker 40 procent. Voor Nederland zijn er geen specifieke cijfers bekend. In totaal spreken er wereldwijd zo’n 77 miljoen mensen Koreaans.

Koreaans snelst groeiende taal

Volgens de app is Koreaans op dit moment de snelst groeiende taal. Ook voordat Squid Game uitkwam, wilden steeds meer mensen Koreaans leren. Dat komt door de populariteit van K-pop en de film Parasite, die als eerste niet-Engelstalige film een Oscar won. Maar door de serie Squid Game is er momenteel sprake van een ‘ongekende piek’, zegt een woordvoerder van Duoling tegen Het Laatste Nieuws.

Squid Game gaat over een mysterieuze organisatie die mensen met veel schulden overhaalt om mee te doen aan een reeks onschuldige kinderspelletje. Deelnemers maken kans op 38 miljoen dollar (zo’n 33 miljoen euro). Maar als ze verliezen, mogen ze niet alleen niet meer meedoen.

Squid Game ongekend succes

De serie is een ongekend succes. In vier weken tijd keken er ruim 142 miljoen mensen naar op Netflix, een recordaantal kijkers. In thuisland Zuid-Korea is de serie zelfs zo populair dat internetprovider SK Broadband Netflix aanklaagde. Doordat zoveel mensen de serie bekeken, met als gevolg dat het netwerkverkeer flink toenam, werd de provider op extra kosten gejaagd. SK Broadband eiste daarom dat Netflix moet meebetalen aan die kosten. De rechter bepaalde dat de provider gelijk had. Netflix werkt op dit moment met een team advocaten aan een oplossing, om te voorkomen dat gebruikers benadeeld worden.

Onderzoek schietincident Baldwin focust op en assistent-regisseur filmwapensmid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Steeds meer mensen willen Koreaans leren dankzij hitserie Squid Game
Sluiten