Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Films & series 15 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

5 films en series die in week 41 op Netflix verschenen: You, De Slag om de Schelde en meer

Ook in week 41 van 2021 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar meerdere Nederlandse films, zoals Sonny Boy en De Belofte van Pisa. Beide mooie, maar dramatische romantiekfilms, die sowieso een gevoelige snaar bij je raken.

Misschien wel dé release waar veel mensen op zaten te wachten: het derde seizoen van You is eindelijk daar. Laat Joe dit keer zijn stalkerige moves achter zich, of valt hij terug in zijn oude patroon? Eén ding is zeker: je zal op het puntje van je stoel zitten.

Nieuw op Netflix in week 41

1. You (seizoen 3)

Serie
Genre: thriller

Echte You-liefhebbers zagen deze datum al aankomen: vanaf 15 oktober is het derde seizoen van deze bloedstollende serie te zien. In seizoen een en twee zagen we de ongezonde obsessie van Joe Goldberg met meerdere vrouwen, voor wie hij alles (vaak te veel) overhad. Seizoen drie toont een ‘gesettelde’ Joe, die samen met vriendin Love een kindje heeft. Maar is dat genoeg om de stalker in hem te temmen?

2. De Slag om de Schelde

Film
Genre: actie/oorlog

De Slag om de Schelde was in de bioscoop een directe hit. Sterker nog, je kunt ‘m nog steeds bekijken in de bios. Maar als je liever lekker op de bank blijft, kun je vanaf 15 oktober terecht bij Netflix. In deze oorlogsfilm gaan we terug naar 1944, waar in Zeeland en Brabant een enorme zeeslag gaande is. De uitkomst daarvan bepaalt de loop van de oorlog. Eerder schreven we al over 8 bijzonderheden uit deze succesfilm.

3. Sonny Boy

Film
Genre: oorlog/drama

Een emotioneel verhaal over liefde, oorlog en een hele hoop tegenslagen. Als je Sonny Boy kijkt, pink je gegarandeerd een traantje weg. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, namelijk dat van de jonge Surinamer Waldemar en de Nederlandse Rika. Hij komt in 1928 in Nederland wonen en krijgt daar te maken met veel racisme. Rika is net gescheiden en heeft een kamer vrij, waar Waldemar komt wonen. Er bloeit een relatie op tussen de twee, maar dat kan lang niet iedereen waarderen.

Nieuwe titels op Netflix

4. Operation Hyacinth

Serie
Genre: misdaad

In de jaren 80 wordt in het communistische Warschau, Polen, een homoseksuele man vermoord. Een jonge agent is niet bepaald tevreden met hoe het onderzoek naar de moord verliep, en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Daarbij stuit hij op een hele hoop tegenslagen en verzet. Er schuilt meer achter de geheime LGBT-gemeenschap in zijn thuisland dan hij wellicht dacht.

5. De Belofte van Pisa

Film
Genre: drama/romantiek

Een getalenteerde trompetspeler, Sam, wordt toegelaten tot het prestigieuze Muziek Lyceum in Amsterdam. Aan zijn broer Sol belooft hij – bij ijssalon Pisa (vandaar de titel) – dat hij zijn diploma zal halen. Maar wanneer Sol wordt gearresteerd voor een overval, verandert alles. Hij zit jaren vast en kan zijn broertje dus niet helpen. Sam moet nu geheel op eigen kracht zijn belofte waar maken.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 films en series die in week 41 op Netflix verschenen: You, De Slag om de Schelde en meer
Sluiten