Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & series 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Beste oorlogsfilm van de laatste jaren nu op Netflix

Van Saving Private Ryan en Hacksaw Ridge tot Black Hawk Down en Troy. Netflix heeft in de loop der jaren een indrukwekkend aanbod van oorlogsfilms opgebouwd. Sinds afgelopen week is deze zowaar nog beter geworden door de toevoeging van 1917. Volgens velen één van de beste oorlogsfilms van de laatste jaren.

Met 89% op Rotten Tomatoes, een IMDb score van 8,3 en een hele zwik awards in de tas (waaronder drie Oscars) behoort 1917 zonder twijfel tot de beste oorlogsfilms ooit gemaakt. Deze moderne klassieker verscheen eind 2019 in de bioscoop en verraste vriend en vijand. Niet alleen door een voor velen onbekend waargebeurd verhaal te vertellen, maar vooral door de manier waarop deze in beeld gebracht wordt.

Unieke oorlogsfilm komt naar Netflix

Wat 1917 zo uniek maakt, is dat het lijkt alsof de film aan een stuk gefilmd is. Je kijkt als het ware naar één hele lange scène. Er wordt slechts een enkele keer een sprong gemaakt in de tijd. Verder wordt het verhaal in real-time vertelt. Je volgt iedere stap en gaat echt op reis met de hoofdpersonages. Hierdoor krijg je als kijker nog meer het gevoel alsof je er zelf bij bent.

Het verhaal van 1917 gaat over twee soldaten ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, Scofield en Blake. Zij krijgen de opdracht om vijandelijk gebied te doorkruisen om zo een andere legereenheid te waarschuwen. Dit Bataljon van 1.600 soldaten maakt zich klaar voor een aanval. Wat zij echter niet weten, is dat ze een hinderlaag inlopen. Het is aan Scofield en Blake om ze hiervan op de hoogte te brengen en zo hun levens te redden.

1917 is een moderne klassieker

Wat volgt is een tocht dwars door het slachtveld. Een grijs en dood niemandsland dat op indrukwekkende wijze in beeld wordt gebracht. Het verhaal is relatief simpel, maar door de bijzondere manier van filmen is dat juist zijn kracht. Regisseur Sam Mendes en cinematograaf Roger Deakins zijn erin geslaagd om echt iets unieks te doen binnen het oorlogsfilmgenre. Zeer indrukwekkend en absoluut de moeite waard.

1917 behoort zonder enige twijfel tot de beste oorlogsfilms van de laatste jaren. Een moderne klassieker, en deze is vanaf nu dus ook te zien op Netflix. Dus mocht je 1917 nog niet gezien hebben of toe zijn om ‘em nog een keer te kijken, dan kun je dat nu ongestoord gaan doen. Daarnaast volgt op 15 oktober nog een nieuwe oorlogsfilm. Dan is De Slag om de Schelde namelijk te streamen via Netflix. Deze film heeft gisteravond maar liefst vijf Gouden Kalveren gewonnen en is ook een echte aanrader!

De Slag om de Schelde en De Veroordeling: dit zijn de winnaars van de Gouden Kalveren

Feest Vindicat loopt uit de hand: ME aanwezig en bussen beschadigd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beste oorlogsfilm van de laatste jaren nu op Netflix
Sluiten