Want.nl
Want.nl Films & series 5 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Gek op Harry Potter? Dan moet je deze winkel in New York eens bezoeken

Het eerste boek over Harry Potter werd alweer 24 jaar geleden, in 1997, gepubliceerd. In totaal vlogen er miljoenen boeken van de Britse schrijver J.K. Rowling over de toonbank. Het verhaal over de jonge tovenaar betoverde menig hart en doet dat anno 2021 nog steeds. De boekenreeks, die inmiddels veel meer is dan alleen een boekenreeks, is nog altijd zo populair dat er binnenkort in het New Yorkse Manhattan een nieuwe flagship store opent, geheel in thema.

Het duurde even, maar serieuze Harry Potter-fans (aka ‘Potterheads’) in New York hebben hun uitnodiging voor Hogwarts dus eindelijk ontvangen. De nieuwe winkel New York opende zijn deuren op 3 juni voor tovenaars én mugglesHarry Potter New York is de eerste officiële flagship store in New York City. De winkel opent zijn deuren naast het iconische en wereldberoemde Flatiron gebouw.

Harry Potter-fans kijken hun ogen uit

De Harry Potter winkel is uiteraard ontworpen met oog voor detail. Fans kunnen er in ieder geval de ogen uit hun Potterhead kijken vanwege de perfecte aankleding van de shop, zoals een wenteltrap die verdwijnt in de duisternis, alsof je op het Ministerie van Toverkunst bent. Ook kunnen bezoekers in het rode telefoonhokje stappen om naar het Ministerie van Toverkunst te ‘verdwijnselen’. Daarnaast kan men er onder meer een toverstaf uitkiezen bij ‘Ollivanders’ en bij ‘Hagrid’s’ enorme laarzen passen.

Naast de items en interactieve onderdelen die speciaal voor de enorme winkel zijn ontworpen, zijn er ook rekwisieten uit de film te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan sommige van Voldemorts ‘gruzelementen’, Tom Riddle’s (of voor de Nederlandse Harry Potter lezers: ‘Marten Vilijn’) dagboek, verschillende toverstoffen van bekende personages uit de boeken- en filmreeks en Ravenklauws diadeem.

Bevestigd: HBO komt nog dit jaar met nieuwe Harry Potter-show en special

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gek op Harry Potter? Dan moet je deze winkel in New York eens bezoeken
Sluiten