Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & series 15 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

5 films en series die in week 46 op Netflix verschenen: The Crown en meer

Ook in week 46 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar het nieuwe seizoen van The Crown, een bijzondere oorlogsserie en een flinke dosis kerstmis

The Crown is terug, maar wel met de nodige veranderingen. Dit seizoen draait het namelijk om twee nieuwe vrouwen met een prominente plek in de Britse geschiedenisboeken: Margaret Thatcher en Prinses Diana. Verder komt Netflix met een uniek serie over de Tweede Wereldoorlog en een documentaire over valse moord beschuldigingen en corrupte agenten. Stuk voor stuk serieuze onderwerpen, maar er is ook ruimte voor een lach. Netflix komt namelijk ook met twee nieuwe kersttitels.

Nieuw op Netflix in week 46

1. The Crown (seizoen 4)

Serie
Genre: politiek/drama

Vandaag is er een nieuw seizoen van The Crown verschenen. Opnieuw reizen we in deze veelgeprezen Netflix Original af naar Engeland, maar we maken wel een sprong in de tijd. Zo belanden we in een zeer rumoerige tijd uit de Britse politiek en het koningshuis. Dit seizoen draait namelijk vooral om Margaret Thatcher en Prinses Diana. Eerstgenoemde (gespeeld door Gillian Anderson) is druk bezig met het runnen van het land terwijl de tweede (gespeeld door Emma Corrin) een relatie opbouwt met Prince Charles. Kortom, alles wat goed is aan The Crown, maar dan wel met een deels nieuwe cast.

2. The Liberator (seizoen 1)

Serie
Genre: drama/actie

The Liberator vertelt het waargebeurde verhaal van Felix Sparks en zijn infanterie-eenheid. Samen vochten ze meer dan vijfhonderd dagen in Europa om ons te bevrijden van de Duitsers. Een Tweede Wereldoorlog verhaal dat doet denken aan Band of Brothers, maar er is een groot verschil. Deze Netflix original is namelijk technische gezien een animatieserie. Met behulp van een nieuwe techniek wordt live-action omgezet tot een schilderachtige serie. Dit maakt The Liberator echt unieke.

3. Trial 4

Miniserie
Genre: documentaire

In 1993 werd de toen 19-jarige Sean K. Ellis opgepakt in Boston. Hij zou een blanke agent hebben vermoord. Sean belandde in de gevangenis, maar daarmee was deze zaak nog niet voorbij. Door gebrek aan bewijs bleef de spotlight op deze zaak staan waardoor al snel corruptie aan het licht kwam. Meerdere rechtszaken volgende, maar zonder succes. In deze serie volgen we de opmaat naar de vierde en alles beslissende rechtszaak.

3. Dash & Lilly (seizoen 1)

Serie
Genre: romantische komedie

Kerstmis komt dichterbij, en dat merk je ook op Netflix. Na een aantal kerstfilms is het nu tijd voor een kerstserie. In Dash & Lily volgen we twee tieners in New York. Ze zijn totaal verschillend, maar vinden elkaar via een rood boekje dat Lily achterlaat in de bibliotheek. Dit rode boekje is hun enige vorm van communicatie. Ze leren elkaar in de aanloop naar Kerst kennen en dagen de ander uit. Uiteraard leidt dit uiteindelijk tot een onvermijdelijke fysiek ontmoeting.

5. Jingle Jangle: A Christmas Journey

Film
Genre: feelgood

Op zoek naar een kerstfilm voor het hele gezin? Dan heeft Netflix Jingle Jangle voor je klaar staan. In deze Original zien we hoe een ervaren speelgoedmaker alles kwijt dreigt te raken. Zijn leerling heeft hem verraden en alles afgenomen. Gelukkig heeft de speelgoedmaker nog een laatste redmiddel, want zijn meest bijzondere creatie heeft hij nog. Samen met zijn kleindochter brengt hij deze tot leven en is er weer hoop. Een kleurrijke film vol muziek die je helemaal in de kerststemming brengt.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 films en series die in week 46 op Netflix verschenen: The Crown en meer
Sluiten