Manners.nl
Manners.nl Films & series 10 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Fox heeft treurig nieuws voor fans van Prison Break

De afgelopen 24 uur was een emotionele achtbaanrit van fans van Prison Break. De serie is na vijf seizoenen officieel gecanceld.

De serie stopte al eens na vier seizoenen en een film in 2009.

Prison Break: comeback

Dat was toen maar goed ook: de showrunners wisten nooit meer in de buurt te komen van het niveau van het originele seizoen. Ontsnappen uit een gevangenis is een recept dat je niet eindeloos kan herhalen. Daardoor scoorde elk nieuwe seizoen steeds slechter.

Maar goed, nostalgie is een lucratief wapenfeit voor televisiezenders. Fox besloot dan ook in 2017 om alsnog een vijfde seizoen van de hitserie te maken. Inclusief Wentworth Miller, die hoofdpersonage Michael Scofield speelt. Scofield laat zichzelf expres oppakken om zijn onschuldige broer (Dominic Purcell) uit de gevangenis te bevrijden.

Wentworth Miller is er klaar mee

Die comeback beviel blijkbaar wel, want kort daarop kondigde Fox in 2018 een zesde seizoen aan. Maar toen bleef het stil. Te stil. Tot de afgelopen 24 uur, want toen barstte de hel los voor Prison Break-fans die alsnog op nieuwe afleveringen hoopten.

Eerst plaatste Wentworth Miller het nieuws op Instagram dat hij niet meer terug gaat keren in Prison Break. In een uitgebreid betoog legt de homoseksuele acteur uit dat hij klaar is met het spelen van hetero’s.

https://www.instagram.com/p/CHVtU2igEN_/?utm_source=ig_embed

Solidair

Prison Break zonder Michael Scofield is al niet meer Prison Break, maar Dominic Purcell deed daar vervolgens nog een solidair schepje bovenop. Hij liet ook op sociale media weten (in een sindsdien verwijderde Instagram-post) de keuze van Miller volledig te begrijpen, en dat hij zelf ook niet meer terug zal keren in de Fox-serie. En dat terwijl hij in september nog bevestigde dat er een zesde seizoen aan zou komen.

“Ik heb het er heel lang over gehad met Wentworth. Zijn redenen om te stoppen zijn legitiem. Ik ga hem niet proberen over te halen en zijn waarheid in de steek te laten. Dus we laten het hierbij en er komt dus ook geen zesde seizoen. Mocht ‘ie er wel komen, dan zonder ons.”

Fox zet er punt achter

Tja, dan lijkt de boodschap wel duidelijk, en Fox maakte het verhaal net op Twitter compleet: Prison Break stopt er definitief mee. Het in 2018 aangekondigde zesde seizoen is definitief gecanceld.

Een bittere pil voor fans, mar alles beter dan het alternatief: recasten en trekken aan een dood paard. Ach ja, vroeger of later staat er waarschijnlijk een onvermijdelijke reboot voor de deur. Tot die tijd kun je Prison Break streamen op Netflix.

Lees ook: Johnny Depp filmt één scène, ontvangt tien miljoen dollar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Fox heeft treurig nieuws voor fans van Prison Break
Sluiten