Metro
Metro Films & series 22 okt 2020 / 10:06 uur

Trumps advocaat Giuliani reageert op gênante beelden nieuwste Borat-film

Je zou bijna denken dat het een verzonnen plotwending is, maar het is echt waar. De voormalige burgemeester van New York, nu advocaat van president Trump, zat met z’n hand in z’n broek in de nabijheid van Borats dochter. Hoewel dat laatste dan weer niet waar is.

Rudy Giuliani ontkent met klem dat hij zich ongepast heeft gedragen tijdens de opnames van de nieuwe Borat-film. Daarin is te zien dat hij een hand in zijn broek laat glijden in aanwezigheid van wat hij denkt dat een vijftienjarig meisje is.

De komediefilm, die officieel Borat Subsequent Moviefilm: Delivery Of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation Of Kazakhstan heet, en die door velen wordt bejubeld (en door velen ook niet), is een vervolg op de eerste Borat-film uit 2006, een ‘mockumentary’ waarin de Britse komiek Sacha Baron Cohen een reporter uit Kazachstan speelt die door Amerika reist en ‘it’s nice!’ als zijn stopwoorden heeft. Afgezien van de kleine crew en cast is niemand in de film ervan op de hoogte dat Borat niet echt is.

Lees ook: ‘Borat’ betaalde boete van mannen in mankini (je weet wel, dat groene ‘sexy’ gevalletje)

Dochter Borat

Dat is ook het geval in de sequel, die vanaf morgen op Amazon Prime Video te zien is, en waarin een actrice de 15-jarige dochter van de Kazachse journalist speelt. Zij interviewt Giuliani, momenteel de persoonlijk advocaat van president Trump, onder meer over de Amerikaanse aanpak van het coronavirus. Hij stelt in dat gesprek dat het virus gefabriceerd is door China, dat het opzettelijk wereldwijd zou hebben verspreid.

Geen happy ending

Als het gesprek is afgerond, verplaatsen de twee zich naar de slaapkamer van de hotelkamer waarin ze zich bevinden en doen elkaars geluidsapparatuur af. Vervolgens is te zien dat Giuliani zijn hand in zijn broek stopt, maar de politicus liet gisteren in een reeks tweets weten dat hij slechts zijn overhemd weer in zijn broek stak, en dat hij meteen de politie heeft ingeschakeld toen hij doorhad dat het niet om een echt interview ging. Hij stelt dat als Sacha Baron Cohen beweert dat er ook maar iets anders is gebeurd, de filmmaker een „hardvochtige leugenaar” is.

‘Altijd dronken’

„Dit kan Rudy G. toch niet echt zijn? Hoe raakt hij hier nou weer in verzeild?”, vraagt iemand zich op Twitter af. Haar vraag wordt ingevuld door iemand die wel een idee heeft. „Hij schijnt interviews te doen met allerlei  mensen die hij niet kent, en daarnaast schijnt hij zo’n beetje altijd dronken te zijn. Heel kwetsbaar voor manipulatie dus.” Onder de tweets van Giuliani, die ooit zelfs Time-persoon van het jaar was, wordt ook massaal gereageerd. „Ooit van video gehoord, oude man? Probeer je hier nou nog maar uit te redden!” Een CNN-reporter doet ook een duit in het zakje van Giuliani. „Liggend in een slaapkamer op een bed, met een jonge reporter die je helpt. Precies ongeveer hoe ik m’n microfoon afdoe na een interview.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trumps advocaat Giuliani reageert op gênante beelden nieuwste Borat-film
Sluiten