Manners.nl
Manners.nl Films & series 12 okt 2020

James Bond-regisseur tekent voor opvolger Band of Brothers

Goed nieuws voor fans van de legendarische oorlogsseries Band of Brothers en The Pacific. Er komt een vervolg en James Bond-regisseur Cary Joji Fukunaga is aangetrokken als regisseur. Dat meldt NME.

De serie heet Masters of the Air en wordt geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks. Zij deden ook de productie van Band of Brothers. De nieuwe oorlogsserie wordt uitgezonden op Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Cary Joji Fukunaga regisseert opvolger Band of Brothers

Cary Joji Fukunaga, die dit jaar twee keer zijn James Bond-film No Time To Die uitgesteld zag worden door de pandemie, gaat de eerste drie afleveringen van Masters of the Air regisseren. Andere regisseurs zijn nog niet uit de doeken gedaan.

Het eerste seizoen van de opvolger van Band of Brothers bestaat uit in totaal tien afleveringen. Het plot is gebaseerd op waargebeurde verhalen van Amerikaanse gevechtspiloten in Nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Masters of the Air gebaseerd op boek Donald L. Miller

De nieuwe serie op Apple TV+ is gebaseerd op de gelijknamige besteller van Donald L. Miller uit 2006. In het boek word je als lezer meegenomen op een enerverende vlucht door het vuurrode luchtruim boven Berlijn, Hannover en Dresden. De opnames van Masters of the Air gaan in maart 2021 van start, tenzij de pandemie weer roet in het eten gooit voor Cary Joji Fukunaga.

Band of Brothers kwam in 2001 uit en won een reeks aan prijzen, waaronder meerdere Emmy Awards en een Golden Globe. John Orloff, die destijds bij het script betrokken was, maakt ook het script voor Masters of the Air. Voor No Time To Die-regisseur Cary Joji Fukunaga is het een zeldzaam uitstapje naar televisie. Eerder maakte hij seizoen 1 van True Detective (2014) en de serie Maniac (2018).

Lees ook: Gaby Blaaser in film Casanova’s: ‘Mannen zijn wat minder bang voor me’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
James Bond-regisseur tekent voor opvolger Band of Brothers
Sluiten