Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Films & series 9 okt 2020 / 17:57 uur

Gaby Blaaser in film Casanova’s: ‘Mannen zijn wat minder bang voor me’

Casanova’s draait nu in de bios, een romcom over daten. „Als dat het onderwerp is, dan moet je Gaby Blaaser hebben!”

Je zou als 2CFilm maar net nú een grote Nederlandse film uitbrengen, terwijl de zaalcapaciteiten op die van enkele grote bioscopen na zijn teruggebracht tot max dertig. Daarom een corona-hartje onder de riem voor Casanova’s deze dagen, met een drieluik aan interviews met acteurs: Tygo Gernandt, Jim Bakkum en, vandaag, Gaby Blaaser.

Een romcom ter vermaak, dat is Casanova’s zeker. Maar regisseur en scenarioschrijver Jamel Aattache (Zwaar Verliefd! en Whitestar, de film van Britt Dekker) heeft nog een doel: laten zien dat er weinig of niets mis is met versiercursussen en datingcoaches. „Daar is een verkeerd beeld van”, zegt Aattache, die jarenlang meekeek bij een vriend, een datingcoach voor mannen. „Vrouwen van nu zijn sterk en onafhankelijk. Als man moet je stevig in je schoenen staan.”

De poster van Casanova's
De poster van Casanova’s. Foto: 2CFilm

Wat Vrouwen Willen…

Dat uitgangspunt nam hij mee voor Casanova’s, met Tygo Gernandt als de succesvolle en wat mysterieuze coach Don Marco die de bestseller Wat Vrouwen Willen heeft afgeleverd. Voor de presentatie van zijn tweede boek mogen vier mannen een workshop van drie dagen volgen om van incompetente mannen (‘losers’) te transformeren tot een ware casanova.

Eén van hen is Bas (Jim Bakkum), die hem als undercover-journalist moet ontmaskeren. Tegelijkertijd is hij zelf zo’n genoemde loser, met dikke krullen en een brilletje. Zijn drie date-kompanen zijn een nerderige boekhouder (Leo Alkemade), een totaal gestoorde rocker (Rienus Krul) en een excentrieke Antilliaan (Sergio IJssel). En dan is er nog Roos (Lieke van Lexmond), de assistente en af-en-toe-liefje van Don Marco. Heeft zij die boeken misschien geschreven? Oh ja, ze blijkt ook het basisschoolmeisje waarop Bas hopeloos verliefd was. En die hem ongewild keihard afwees voor een partijtje schuifelen op het schoolfeest, omdat de stoerste bink haar opeiste. Want zo gaat dat natuurlijk in een romantische komedie.

Gaby Blaaser op persdag Casanova’s

In Hotel Arena in Amsterdam filmt Gaby Blaaser (34) de ene na de andere Instagramstorie van de Casanova’s-persdag, veelal met Leo Alkemade in een bijrol (‘hij is zo grappig en gezellig’). Maar dan heeft ze – uiteraard – ook tijd voor een gesprek. Wie haar sinds 2006 op tv (onder meer Onderweg Naar Morgen, GTST en Campinglife) gemist had, kon dit jaar amper om haar heen. Haar zoektocht naar een man bracht Gaby in De Bachelorette met achttien dates onder de Zuid-Afrikaanse zon. Het werd een groot Videoland-succes en iedereen vond er iets van, vooral omdat ze uiteindelijk zonder prins op het witte paard thuiskwam.

Wat zij in Casanova’s doet? Daten natuurlijk! Met die gekke contactgestoorde rocker, als de zelfverzekerde carrièrevrouw Anne. Anne is zo knap, dat mannen nooit op haar af durven stappen. En tja, dan blijf je alleen.

‘Dan moet je Gaby Blaaser hebben’

„Ik pas wel in deze film hè?”, vindt Gaby. „Het is net alsof ik mezelf speel. Het is niet een grote rol, maar ik vind het weer erg leuk om te acteren. Dat had ik lange tijd niet gedaan (op de YouTube-horror House of No Limits na, red.). Maar ja, als het onderwerp daten is, dan moet je Gaby Blaaser hebben! Haha.” Of ze daarom is gecast, weet ze eigenlijk niet. „Maar grappig is het zeker. Het past in de lijn waarin ik nu zit.”

Ze is weer op aarde geland na haar De Bachelorette-avontuur. „Het was heel heftig. Ik hoopte met RTL Videoland natuurlijk dat het een succes zou worden, maar zo mega had ik nooit verwacht. Er kwam veel op me af, maar daar kan ik tegenwoordig goed mee omgaan. Het was crazy. We hebben met z’n allen heel hard gewerkt aan het programma en ik kijk er daarom met veel liefde op terug.”

Casanova’s vinden Gaby nu wat eerder

Zuid-Afrika leverde haar geen grote liefde, maar wel andere dingen op. „Casanova’s natuurlijk, maar ik ben ook andere mooie gesprekken aan het voeren. Ik denk wel dat dat uit De Bachelorette voorkomt. Ik kan verder nog weinig vertellen, maar het zijn spannende tijden voor mij.”

Loopt ze er zelf tegenaan in het leven, dat mannen door haar uiterlijk niet – net als bij Anne – op Gaby af durven stappen? „Dat was een tijdje wel zo, maar ik denk dat mensen me nu wat beter hebben leren kennen. In De Bachelorette werd het ook benoemd, maar het is nu toch een beetje anders. Mannen hebben er blijkbaar iets van geleerd, want ze zijn wat minder bang.”

Gaby is benieuwd naar wat de bioscoopganger van Casanova’s vindt, maar zelf heeft ze alvast lol gehad. „Vooral met mijn tegenspeler Rienus Krul heb ik ontzettend gelachen, maar met iedereen eigenlijk wel. Fantastisch om met hen te mogen acteren.”

Een foto van Gaby Blaaser bij een première
Gaby Blaaser eerder op een rode loper. Foto: ANP / Levin den Boer

Gaby Blaaser durft weer naar buiten voor een date

Het fenomeen coach kent ze in haar eigen bestaan niet. „Nee, dat heb ik nooit echt gehad. Van Goede Tijden, Slechte Tijden kan ik me herinneren dat we trainingen kregen op het gebied van acteren, maar voor mezelf in het dagelijks leven niet. Ik heb er ook niets tegen, iedereen moet het voor zichzelf weten. Als je het nodig hebt dan heb je het nodig, maar ik heb er serieus nog nooit aan gedacht. Ik heb fijne mensen om me heen, die ik vertrouw. Dat is alles wat ik nodig heb.”

Dat andere fenomeen, daten, dat kent ze wél goed. „Ik heb wat af gedatet. Alleen al met achttien mannen in Zuid-Afrika, haha. Maar over het algemeen gaat daten me wel redelijk goed af. Ik ben een makkelijke prater, dus ongemakkelijk wordt het zelden. Als de ander niet praat, praat ik wel. De laatste jaren was het wat minder, maar het daten begint nu langzamerhand weer te komen. Ik durf weer naar buiten.” Eén van haar dates ooit was met de hoofdrolspeler uit Casasova’s, Jim Bakkum met wie Gaby ook een relatie kreeg. „Jeetje, dat is al zeventien jaar geleden! Maar we waren inderdaad verliefd. Heel leuk als je elkaar dan in Casanova’s weer tegenkomt.”

Gaan mannen naar Casanova’s?

Vrouwen zullen ongetwijfeld smullen van deze romcom, maar hoe krijg je vrijgezellige mannen naar Casanova’s? Die kunnen er misschien nog iets van leren. Gaby: „Iedereen moet deze film toch gewoon zien? Het lijkt me wel een tip voor de mannelijke vrijgezel, kom maar van de bank! Maar dit is heerlijk om met een groepje naar de bios te gaan. Zelf ben ik wel van de romcoms, ik vind het gewoon lekker om te kijken.”

Dat Gaby er nu zelf in speelt, smaakt naar meer. „Absoluut. Acteren is mijn eerste grote liefde geweest en dat is het nog steeds. Ik vond alleen andere dingen die op mijn pad kwamen ook leuk. Door Campinglife ontdekte ik het presenteren en ook Instagram (430.000 volgers, red.) en dan ontwikkel je je ook daar verder in. Het kan ook wel allebei, dus kom maar op.”

 

Lees hier: Tygo Gernandt

Lees hier: Jim Bakkum

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaby Blaaser in film Casanova’s: ‘Mannen zijn wat minder bang voor me’
Sluiten