Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 24 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ernstig zieke BN’er emotioneert kijkers en jury in The Masked Singer

De Yeti, een van de wonderschone karakters uit dit seizoen van The Masked Singer, liet vrijdagavond een diepe indruk achter. Ten overstaan van de jury, het in de studio aanwezige publiek en de 2,7 miljoen kijkers thuis op de bank moest hij zijn masker afzetten. Vele ideeën over de ware identiteit van de verschrikkelijke sneeuwman werden gedeeld, maar uiteindelijk hadden drie van de vier juryleden het bij het rechte eind: de ernstig zieke Ernst Daniël Smid zat in het pak van de Yeti.

Presentator Ruben Nicolaï noemde het een grote eer om Ernst Daniël Smid te mogen onthullen. Het is erg bijzonder dat Smid mee heeft mogen en kunnen doen aan het programma. Hij kampt namelijk met de ziekte van Parkinson, een progressieve en tevens ook ongeneeslijke ziekte, die ervoor zorgt dat ze zenuwcellen in de hersenen afsterven.

Foto van Ernst Daniël Smid
Ernst Daniël Smid emotioneert met deelname aan The Masked Singer. Foto: ANP

Ontzettend veel steun

Smid zelf stelde dat hij het erg bijzonder vond om mee te kunnen doen. „Het is voor mij een bijzondere eer om tussen de collega’s zo te mogen zingen”, vertelde Smid. „Mijn lichaam doet dingen die ik zelf niet wil. Ik ben ontzettend gesteund door de productie, de mensen die het geduld met me hadden.”

De jury en het in de studio aanwezig publiek werden geraakt door de onthulling van Ernst Daniël Smid als de blauwe, pluizige Yeti. Zo stelde jurylid Carlo Boszhard ‘dat het een eer was’ om Smid te hebben mogen horen zingen als de Yeti. Ook de mensen thuis waren geëmotioneerd door de deelname van Smid en lieten dat volop blijken via Twitter.

Mocht je de onthullingen van afgelopen vrijdag gemist hebben, klik dan hier om ze terug te kijken.

Lees ook: ‘Mondkapjesregels ziekenhuizen zijn verwarrend en onveilig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ernstig zieke BN’er emotioneert kijkers en jury in The Masked Singer
Sluiten