Manners.nl
Manners.nl Films & series 28 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Netflix introduceert ‘eigen James Bond’ met nieuwe serie Lupin

Netflix heeft een eerste trailer onthuld voor Lupin, een liveaction-serie over de beroemde en legendarische meesterdief uit de boeken van Maurice Leblanc.

Onlangs deden geruchten de ronde dat Netflix de gehele James Bond-franchise over wil nemen. Die kans is ondertussen klein, maar dat neemt niet weg dat de streamingdienst nog steeds op zoek is naar zijn eigen mega-franchises.

Steeds meer concurrenten steken immers de kop op, vaak met decennia aan oude franchises in hun achterzak. Denk bijvoorbeeld aan Disney+, die met zijn animatiefilms en talloze franchises meteen kon scoren. Netflix moet wat eigen franchises betreft praktisch vanaf nul beginnen.

Netflix zoekt naar eigen James Bond

Gelukkig heeft het bedrijf diepe zakken. Of ze daadwerkelijk Bond over gaan nemen blijft een kwestie van afwachten, maar in de tussentijd werkt Netflix er druk aan om haar eigen 007 te creëren. Zo werken de regisseurs van Avengers: Endgame voor het bedrijf aan The Grey Man, een nieuwe spionage-franchise met Ryan Gosling in de hoofdrol.

Maar daar blijft het niet bij. Maak kennis met Lupin, een nieuwe serie met megatalent Omar Sy in de hoofdrol. Je weet wel, de acteur die schitterde in Intouchables als de werkloze jongeman die een onwaarschijnlijke vriendschap opbouwt met een verlamde oudere man.

Legendarische meesterdief

Lupin is een beroemde meesterdief uit de boeken van de Franse schrijver Maurice Leblanc. Vooral in Japan is de Bond-achtige dief zeer populair: in talloze anime-series scheurt hij in dure auto’s, rent hij vrouwen achterna en besteelt hij schatrijke criminelen.

Op Netflix staat zelfs een oude animatiefilm over hem, van niemand minder dan Studio Ghibli-legende Hayao Miyazaki.

Grote namen

Netflix gaat voor zijn nieuwe liveaction-serie voor een modernere versie van de meesterdief. De serie wordt geschreven door George Kay, die ook verantwoordelijk was voor afleveringen van de ijzersterke misdaadserie Criminal, ook een Netflix Original.

De eerste drie afleveringen worden geregisseerd door Louis Leterrier, die ook verantwoordelijk was voor The Dark Crystal: Age of Resistance. Ook kun je hem kennen van The Incredible Hulk en Now You See Me.

Onschatbare rijkdom

Maar goed, waar gaat Lupin eigenlijk over? De serie volgt Assane Diop (Omar Sy). De serie lijkt meta te gaan, want Assane Diop lijkt de boeken te kennen over de originele Lupin, Arsène Lupin. Door een nieuw personage te introduceren kunnen de makers de ruimte nemen om hun eigen personage en verhaal op te bouwen.

In de trailer legt Diop uit dat hij ooit een gift heeft gekregen, waardoor hij nu onschatbare rijkdom, resources en verschillende levens heeft. Zo gebruikt de meesterdief verschillende identiteiten om zijn heists te plannen.

Filmische actie

Dat is ook waar je vooral op kunt gaan rekenen: schatroven in musea, een hoop humor en Bond-achtige achtervolgingen.

Die vergelijking aan het begin van dit artikel maakten we niet voor niks: als de eerste trailer van Lupin ergens aan doet denken, dan is het wel James Bond. De internationale setting, spionage, vrouwen, actie. Hopelijk gaat de serie in januari indruk maken, zodat die vergelijking niet eens meer aan de orde is. Ergens in die maand komt Lupin naar Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.