Metro
Metro Films & series 11 sep 2020 / 14:35 uur

Netflix haalt ‘seksualiserende’ film er niet af, mensen zeggen Netflix op

Netflix blijft ondanks alle ophef achter de Franse film Cuties staan. Talloze kijkers riepen op de film te boycotten omdat hij kinderen zou seksualiseren, maar volgens de streamingdienst geven de makers daar juist kritiek op. Ook zeggen steeds meer mensen Netflix op. „Ik heb het net aan m’n kinderen verteld…”

Cuties gaat over de 11-jarige Amy die bij een dansgroepje gaat. De meisjes doen seksueel getinte dansjes en komen in situaties terecht waar ze te jong voor zijn, scènes die veel kijkers kinderporno noemden.

#CancelNetflix

Na het verschijnen woensdag werd een petitie gestart om Cuties van Netflix te halen. Op Twitter was de hashtag #CancelNetflix trending. Mensen vragen zich nu af waarom Netflix de film er niet gewoon afhaalt.

„Misschien doen ze dat wel als genoeg mensen hun abonnement opzeggen. Ik heb het vandaag gedaan en ze verteld waarom. Ik wil niet dat mijn geld naar zulke zieke troep gaat”, schrijft iemand. Ook anderen laten weten dat ze Netflix hebben opgezegd. „Ik heb het net aan m’n kinderen verteld. Ik zag er heel erg tegenop, maar ze begrepen het. Zo goed van ze!””

Sociaal commentaar

Netflix lijkt niet van plan gehoor te geven aan de oproep. „Cuties is een sociaal commentaar tegen de seksualisatie van jonge kinderen”, zegt een woordvoerder van de streamingdienst tegen Variety. „Het is een prijswinnende film en een krachtig verhaal over de druk die jonge meisjes ervaren van social media en van de maatschappij tijdens het opgroeien en we moedigen iedereen aan die iets geeft om deze belangrijke issues de film te kijken.”

Poster

Eerder kwam ook al kritiek op de poster waarop de hoofdrolspeelsters te zien zijn met korte broekjes en blote buik. „Het was niet oké en het was ook niet representatief voor deze Franse film die een award heeft gewonnen op het Sundance Film Festival. We hebben de beelden en beschrijving geüpdatet”, reageerde Netflix toen.

Lees ook: waarom Ricky Gervais helemaal klaar met de cancel-cultuur is

Reageer op artikel:
Netflix haalt ‘seksualiserende’ film er niet af, mensen zeggen Netflix op
Sluiten