NSMBL.nl
NSMBL.nl Films & series 23 sep 2020 / 16:05 uur

7 docu’s met een Emmy-nominatie in 2020 die je nu kunt streamen

Ook dit jaar werden er weer geweldige docu-series genomineerd voor een Emmy, met The Last Dance als grote winnaar. Hierbij zeven documentaires uit dat rijtje die je nu kunt streamen.

Het gaat om documentaires die in 2020 voor een Emmy genomineerd zijn. Ze zijn te zien op verschillende streamingdiensten.

1. Hillary

Hillary is een van de meest intieme kijkjes in het leven van Hillary Clinton. De documentaire volgt haar leven van jonge feministe tot de spraakmakende politici die ze nu is. De vierdelige serie was eerder al genomineerd voor een TCA Award en nu dus ook voor een Emmy. Zeker het kijken waard. Je streamt de docu via NPO Plus.

2. The Last Dance

The Last Dance, een briljante docu-serie over basketbalicoon Micheal Jordan, heeft in 2020 een Creative Arts Emmy gewonnen voor beste documentaire of non-fictieserie. In de documentaire word je door de carrière van Michael Jordan en het succes van de Chicago Bulls in de jaren 90 geloodst. De makers werken toe naar een climax: het laatste seizoen waarin het sterrenteam samenspeelt en voor de tweede keer een threepeat (drie NBA-titels op rij) kan winnen. Nog niet gezien? Dan heb je tien heerlijke afleveringen in het vooruitzicht op Netflix.

3. Tiger King: Murder, Mayhem And Madness

De viral docu-serie Tiger King was dit jaar genomineerd voor een zes Emmy’s en won er geen een. Joe Exotic heeft veel mensen met zijn waanzin en tijgergekte door de quarantaine heen gesleept . Heb jij de serie nog niet gezien? De documentaire is te zien op Neflix.

4. McMillions

McMillions neemt een diepe duik in de McDonald’s Monopoly-promotiezwendel van de jaren 90. Het sluwe plan van Jerry Jacobson eindigde in een groot aantal nep-winnaars. De documentaire is in 2020 genomineerd voor vijf Emmy’s en won er geen een. Kijk de serie op HBO Max.

5. Becoming

Michelle Obama vertelt over haar leven, de hoop en de verbondenheid die zijn heeft ervaren tijdens haar tijd als first lady van de Verenigde Staten en tijdens haar tour Becoming. De documentaire is geproduceerd door Michelle Obama en is te zien op Netflix.

6. The Apollo

HBO vertelt in The Apollo de geschiedenis van het legendarische Apollo Theater in New York. Ze gaan terug naar de opening in 1913, maar spreken ook met verschillende zwarte artiesten over wat de plek voor hen betekent. Deze met een Emmy genomineerde docu-serie klinkt misschien wat saai, maar is echt een must-see.

7. Ugly Delicious, seizoen 2

In the mood for food? Zet dan Ugly Delicious op. Deze documentaire gaat over de geschiedenis en cultuur rondom ’s werelds beroemdste en meest favoriete gerechten. Zorg wel dat je wat snacks hebt staan, want het water loopt je in de mond tijdens Ugly Delicious. Te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 docu’s met een Emmy-nominatie in 2020 die je nu kunt streamen
Sluiten