Metro
Metro Films & series 20 aug 2020 / 14:29 uur

Seksscènes acteurs: schrappen óf gewoon je eigen geliefde gebruiken

Seks in coronatijd kan voor singles een hekel punt zijn, ondanks de toegestane seksbuddy (een term die het RIVM al gauw weer introk). En wat te denken van acteurs die seksscènes moeten opnemen? Goed nieuws: Vanaf nu kunnen ze hun eigen geliefde hiervoor gebruiken. Hij/zij moet alleen wél een beetje lijken op de tegenspeler…

Bij het draaien van seksscènes in films in coronatijd zouden regisseurs kunnen overwegen de partner van hun acteurs als bodydouble te gebruiken, als ze die hebben. Dat advies staat volgens Deadline in de nieuwe update van de coronarichtlijnen van de Britse regisseursvakbond. Het idee is eerder ook al geopperd door de Noorse filmcommissie.

Partner moet wel lijken

In het protocol staat wel de kanttekening dat „niet alle partners zich hier comfortabel over zullen voelen”. Ook is het belangrijk om wel op te letten dat de partner in kwestie „fysiek lijkt op de tegenspeler van de acteur.” Kan meteen een heleboel jaloezie schelen: twee vliegen in een klap.

Schrappen seksscènes

Een andere oplossing die Directors UK, waar 7500 regisseurs lid van zijn, aandraagt is om scenario’s te herschrijven en seksscènes te schrappen in coronatijd. „Het kan soms veel spannender zijn om op te bouwen naar een seksuele climax in plaats van het moment zelf te draaien”, adviseert de bond. „Emotionele intimiteit kan minstens zo spannend zijn als fysieke intimiteit.”

De vakbond adviseert regisseurs om ter inspiratie te kijken naar oude klassiekers met decente liefdesscènes, zoals It Happened One Night uit 1934 of Casablanca uit 1943.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Seksscènes acteurs: schrappen óf gewoon je eigen geliefde gebruiken
Sluiten