Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Films & series 19 aug 2020 / 20:40 uur

Door Netflix wereldberoemd Tiger King-park sluit voorgoed de deuren

Het wereldberoemde Greater Wynnewood Exotic Animal Park sluit voorgoed de deuren. Dat bevestigde eigenaar Jeff Lowe in een bericht op Facebook.

Het park werd bekend door de spraakmakende Netflix-serie Tiger King, waarin de toenmalige eigenaar van het park, Joe Exotic, gevolgd wordt. De kijker krijgt te zien hoe hij in een vete belandt met dierenrechtenactiviste Carole Baskin. De twee gaan uiteindelijk zo ver dat Exotic in de gevangenis belandt.

‘Valse beschuldigingen’

Lowe, die de dierentuin van Joe Exotic overnam, schrijft op Facebook dat hij vrijwillig zijn licentie om het park te mogen runnen in heeft geleverd. Hij vond dat het Amerikaanse ministerie van Landbouw – op aandringen van dierenrechtenorganisatie PETA – valse beschuldigingen aan zijn adres maakte.

In mei bepaalde de rechter in Oklahoma al dat het park aan Carole Baskin, de rivaal van de vorige eigenaar en hoofdrolspeler van de Netflix-serie Joe Exotic, werd toegewezen. Exotic zit zelf een celstraf van 22 jaar uit voor het beramen van een moord op Baskin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Door Netflix wereldberoemd Tiger King-park sluit voorgoed de deuren
Sluiten