Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 16 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

Dennis Schouten deelt doodsbedreiging: ‘Zelden zijn ze zo vriendelijk’

Programmamaker Dennis Schouten heeft vandaag via X een doodsbedreiging gedeeld die hij heeft ontvangen na de meest recente uitzending van het onlineprogramma Roddelpraat.

„Wekelijks ontvang ik bedreigingen, zelden op zo’n vriendelijke wijze”, schrijft hij erbij.

‘Hangt vermoedelijk samen met eerdere uitzending’

In het bericht waarschuwt een anonieme gebruiker: „Ik vermoed dat als u doorgaat met deze akelige video’s dat dit het einde van uw leven wordt. U loopt een intens risico dat u of uw familie iets overkomt. Ik benadruk dat uw vredige leven en dat van uw familie op korte termijn ten einde zal zijn.”

Schouten laat desgevraagd aan persbureau ANP weten dat hij vermoedt dat de doodsbedreiging samenhangt met de uitzending van Roddelpraat over Boef en Ali B.

Dennis Schouten over de bedreiging

„In de uitzending kondigden we het zelfs aan. Het blijft heel vervelend dat mensen een anoniem account aanmaken om je dit soort dingen duidelijk te maken”, zegt Schouten.

De programmamaker gaat geen aangifte doen. „Anoniem heeft het geen zin”, meldt Schouten. „De politie kan of gaat niet uitzoeken wie hierachter zit, weet ik uit ervaring. Maar ik voel me veiliger als ik het deel. Zo weten potentiële daders dat iedereen het weet.”

Volop reacties

Onder het bericht dat Schouten deelde, zijn veel reacties te lezen. Mensen grappen bijvoorbeeld: „Kost een moord maar 2000 euro?”, „ChatGPT kun je echt overal voor inzetten” of „Hij zegt wel ‘u’.”

Maarten van Rossem boos over ‘verdomde gezeik’ over toekomst De Slimste Mens: ‘Gezeur aan mijn kop’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties