Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 16 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wilfred Genee hekelt ‘excuus’-interview Matthijs van Nieuwkerk: ‘Zijn goede vrienden’

Het ziet ernaar uit dat Matthijs van Nieuwkerk na de hele DWDD-rel een interview gaat geven tegenover NPO-gezicht Coen Verbraak. Maar volgens Vandaag Inside-gezicht Wilfred Genee kiest Van Nieuwkerk daarin voor de makkelijke weg. Hij hekelt Van Nieuwkerks keuze voor een interview met iemand uit zijn eigen netwerk en zou hem graag aan de VI-tafel zien.

Van Nieuwkerk lag vorig jaar in één klap onder vuur vanwege de aantijgingen die richting hem en de programmamakers van De Wereld Draait Door klonken. Het bekende televisiegezicht verdween een tijd van de radar. Maar er klinken ook geluiden over een mogelijke televisie-terugkeer. Waarbij een mogelijk interview met Kijken in de Ziel-presentator Coen Verbraak in de pen zou zitten.

Wilfred Genee kritisch op ‘excuus’-interview Matthijs van Nieuwkerk

Wilfred Genee vertelde gisteren in de ochtendshow van Radio 538 in eerste instanties dat hij zijn ‘collega’s’ Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen op de plek van Vandaag Inside „prima wegkijken.” Hij mist naar eigen zeggen het VI-tempo van hemzelf en Johan Derksen en René van der Gijp wel, maar lijkt tevreden met zijn invallers. Groenteman en Van Roosmalen vervangen namelijk het VI-trio tijdens hun zomerstop, met hun talkshow Marcel & Gijs.

Daarna komt ook het ‘excuus’-interview met Matthijs van Nieuwkerk ter sprake. Waarvan 538-presentator Tim Klijn vraagt of Van Nieuwkerk niet bij de heren van VI zijn verhaal had moeten doen. „Ik had dat wel sterk gevonden”, reageert Genee. „Maar hij kiest nu voor Coen Verbraak. Geweldige interviewer trouwens. Maar dat is natuurlijk wel uit eigen winkel. En het zijn ook nog vrienden van elkaar, las ik. Hij kwam nog bij hem over de vloer ook. Misschien dat hij zich daar beter bij voelt.”

Interview met ‘goede bekende’ Coen Verbraak

Genee denkt dat het sterker was geweest als Van Nieuwkerk bij Vandaag Inside aanschoof. „Ik denk dat het juist het podium was geweest. Dat zie je met de mensen die zo nu en dan langskomen: Hugo de Jonge, Mark Rutte. Ik denk wel dat het verrassend zou zijn geweest. Bovendien zou hij nog beschermd worden ook, want Johan is natuurlijk helemaal in kamp-Matthijs, hè? Dus dat zal wel meevallen.”

Klijn noemt op dat Van Nieuwkerk en Verbraak het interview op voorhand hebben doorgesproken. „De angel is er nu wel uit. Wat ik leuk vind aan een interview is dat je iemand kunt verrassen. Dat zal nu niet echt gaan gebeuren, denk ik, want ze weten al precies wat er besproken gaat worden.”

Zomerstop Vandaag Inside

De 538-presentator vraagt of Van Nieuwkerk alsnog bij de mannen van Vandaag Inside terecht kan. „Altijd welkom, maar dat geldt voor iedereen. Het gekke is, niemand wil komen”, grapt het VI-gezicht.

Genee en zijn VI-collega’s hebben vakantie tot augustus. Maar het VI-gezicht is, naar eigen zeggen, de komende zomer vooral druk met het optreden van zijn zomerhit Een Aperolletje, die hij samen met Andy van der Meijde en Wesley Sneijder maakte.

Lang Leve De Liefde-deelnemer May May wast zich met urine: ‘Typisch zeikwijf dus’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.