Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 12 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Hommeles op het spoor: let vooral op als je naar een concert van Beyoncé gaat

Het wordt weer hommeles op het spoor rond Amsterdam. En net nu er weer grote stadionconcerten worden gehouden, van Beyoncé in dit geval. Dat de concerten in de hoofdstad moeilijk te bereiken zijn, wordt nu in elk geval aangekondigd.

Dat was bij de optredens van Harry Styles, net als Queen B Beyoncé in de Johan Cruijff ArenA, voor velen helaas niet het geval. Door een IT-storing lag het treinverkeer plotseling plat en dat had ook de volgende dag nog gevolgen in het hele land. Veel jonge fans van Harry Styles konden niet thuis komen of moesten lang wachten tot zij werden opgehaald. Ze kregen wel keurig onderdak in de Ziggo Dome.

Waarschuwing treinproblemen bij Beyoncé

Concertorganisator Mojo heeft bezoekers van de concerten van Beyoncé in Amsterdam komend weekend gewaarschuwd voor verwachte treinproblemen. Alle bezoekers hebben een mail ontvangen met de waarschuwing „rekening te houden met drukte en vertragingen.” The Renaissance Tour van Beyoncé strijkt zaterdag en zondag in het stadion van Ajax neer.

Wat zijn de problemen met de treinen?

De ArenA ligt op loopafstand van twee treinstations, Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Maar beide stations zijn komend weekend moeilijker bereikbaar door werkzaamheden aan het spoor. Er is geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA en er rijden geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. „We raden aan om je heen- en terugreis goed voor te bereiden”, schrijft Mojo aan de bezoekers van het Beyoncé-concert.

De werkzaamheden op Amsterdam Centraal beginnen in de nacht van donderdag op vrijdag en duren het hele weekend. Een woordvoerder van NS laat weten dat het onderhoud van ProRail in Amsterdam al bekend was bij Mojo toen het concert werd ingepland. „Mojo informeert nu hun bezoekers, heel goed”, aldus de zegsvrouw. Het is niet zo dat er helemaal geen treinen rijden in Amsterdam, maar wel is er een aangepaste dienstregeling met andere vertrektijden en vertreksporen.

Extra reistijd als je naar Beyoncé gaat

NS en ProRail raden reizigers die komend weekend naar de hoofdstad afreizen aan goed de reisplanner te checken en rekening te houden met extra reistijd. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem zullen bussen rijden.

ProRail laat weten dat onder meer wissels en sporen worden weggehaald om de perrons tussen sporen 7 en 8 te kunnen verlengen. Ook is er groot onderhoud nodig aan de wissels en aan de bovenleiding bij de Dijksgracht. De aangepaste dienstregeling geldt tot de nacht van zondag op maandag, tot ongeveer 02.00 uur.

Concertgangers in Amsterdam hadden de laatste tijd vaker problemen met de trein. Naast het probleem bij het genoemde concert van Harry Styles, stopten in september geen treinen op Bijlmer ArenA tijdens uitverkochte concerten in de de Ziggo Dome (Kensington) en AFAS Live (Yade Lauren). Dat was vanwege de drukte rondom de Grand Prix in Zandvoort (waar meer aan de hand was dan alleen de Formule 1).

Een KISS goodbye of het zoveelste afscheid van een legendarisch rockkwartet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.