Thom Voogt
Thom Voogt Entertainment 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Jan Smit bijt van zich af na negatieve opmerkingen op commentaar Songfestival: ‘Goed doe je het toch nooit’

Jan Smit heeft genoeg van de kritiek die hij ontvangt op het commentaar dat hij levert bij de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival. Dat schrijft de zanger vandaag op Instagram, waarbij hij ook een foto van hem en collega Cornald Maas in hun commentatorenhokje deelt. Ook daar krijgt hij de nodige reacties op, ditmaal wel een stuk positiever.

Dit jaar vind het jaarlijkse liedjesfestijn plaats in de Britse stad Liverpool. Voor Nederland deden daar Mia Nicolai en Dion Cooper aan mee, maar strandden dinsdag in de eerste halve finale.

Jan Smit klaar met negatieve reacties

De presentator was afgelopen dinsdag en gisteravond samen met zijn collega Cornald Maas te horen tijdens de eerste en tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Op sociale media lieten veel mensen die avonden weten het geregeld niet eens te zijn met de mening van Smit over de optredende acts.

https://twitter.com/GirbeCameron/status/1656052739309293568

„Cornald. Mijn vriend en Songfestivalkompas”, schrijft Smit op Instagram. „Het meest geniet ik van het commentaar op ons commentaar! Goed doe je het namelijk toch nooit. Een wijs iemand zou zeggen: ‘Maak er een bal van en gooi hem weg…’ Een aanrader! Het leven is te kort voor al dat domme en negatieve gezeik. Ik wens iedereen een heel fijn weekend!” Morgen verzorgen Smit en Maas opnieuw het commentaar, dan bij de grote finale van het Songfestival.

Nu (deels) meer steun

In tegenstelling tot wat er de afgelopen dagen naar zijn hoofd geslingerd is laten vele mensen nu weten hem te steunen. De positieve reacties onder de post van Jan Smit stromen namelijk binnen op Instagram. „Jullie commentaar was ontzettend leuk en fijner om aan te horen dan de liedjes”, reageert iemand. Iemand anders schrijft  „mensen zeiken altijd om het zeiken. Geniet en jullie doen het goed.” Op dezelfde post op Twitter wordt ook gereageerd.

https://twitter.com/Wetelinglouise/status/1656972757316272128

Toch zijn er in de reacties op Twitter ook weer wat minder positieve woorden te lezen. „Je kan het niet altijd goed doen Jan, maar om de song van het Nederlands duo loepzuiver en glashelder te noemen slaat nergens op! Of denk je dat de gemiddelde Nederlandse luisteraar stront in de oren heeft? Wat probeerde je ze daar wijs te maken? Het was vals!, wederom!” reageert een andere twitteraar.

Jeroen Snel krijgt bakken kritiek na commentaar op gravin Eloise in badpak: ‘Stel je niet zo verschrikkelijk aan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.