Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 29 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Componist hit Firestone: ‘Heb Arjen Lubach niet genaaid’

De meeste mensen kennen Arjen Lubach vooral als presentator van De Avondshow met Arjen Lubach of als cabaretier. Wat sommige mensen echter niet weten, is dat hij ook muziekproducent is. En dat hij, naar eigen zeggen, heeft meegeschreven aan de hit Firestone van artiest Kygo. Een vriend van hem zou hem daarbij ‘genaaid’ hebben. Nu reageert componist Martijn Konijnenburg op die geruchten.

Oké, Lubach heeft niet in precieze woorden gezegd dat het Firestone was, waaraan hij meeschreef. Wel schreef Lubach in zijn autobiografische boek Stoorzender dat hij samen met een vriend een lied schreef die het lied zonder overleg doorverkocht. Hij noemde in het boek het nummer niet, maar online deduceerden fans al snel dat het om Firestone moest gaan.

Componist Firestone: ‘Arjen Lubach niet genaaid’

Vandaag reageert Konijnenburg op die geruchten, in de podcast Top 40 Stories van Qmusic en het AD. Konijnenburg verbond zijn naam aan het lied, waarmee dj Kygo in 2015 een grote hit kreeg.

Konijnenburg stelt in de podcast dat „het tijd is dat mensen mijn kant horen. Het verhaal dat ik Lubach ‘genaaid’ zou hebben, klopt niet.” De componist en producent stelt dat „ik dit liedje al geschreven heb voordat Arjen bij mij in LA kwam. Ik heb dit toen via de mail naar hem gestuurd en daar heeft hij zelf een beat onder gebouwd, een productie van gemaakt. Dat is cool, maar dat is natuurlijk heel iets anders dan het liedje schrijven.”

Martijn Konijnenberg: ‘Kygo heeft Arjens productie nooit gehoord’

Volgens Konijnenberg heeft Kygo „Arjens productie nooit gehoord. Er is niks van zijn productie gebruikt.” Lubach en de producer hadden recent weer een gesprek over de zaak.

„De conclusie is dat we het waarschijnlijk nooit eens zullen worden over de ontstaansgeschiedenis van de track”, laat Lubach vandaag in een reactie weten. „Ik sta nog altijd volledig achter die weergave van de chronologie en de gang van zaken. We vinden het allebei verdrietig dat onze samenwerking en vriendschap door deze onenigheid tot een einde is gekomen.”

Aanvaring tussen Britt Dekker en Angela de Jong in Renze op Zondag: ‘Die haat mij zo erg’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.