Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 29 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Waylon wil graag opnieuw in The Voice-stoel: ‘Los van alle ellende is het een mooi programma’

Waylon ziet de RTL-zangtalentenjacht The Voice of Holland graag terugkeren. Dat zegt de 43-jarige zanger, die zes seizoenen lang als coach te zien was, in gesprek met het AD-magazine Mezza. „Ik zou het te gek vinden als The Voice terugkomt en dan zou ik ook graag nog een keer in die stoel zitten”, aldus Waylon.

„Al is het maar een jaar, om het mooi af te sluiten”, vervolgt Waylon. „Of het gebeurt? Ik heb werkelijk geen idee.” De zanger zegt wel op de hoogte te worden gehouden „bij ontwikkelingen.” „Maar het zal nog te vroeg zijn voor een besluit.”

The Voice verdwenen na meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag

De artiest begrijpt dat het programma is stilgezet, maar vindt het ook zonde als het niet meer terugkeert. „Los van de ellende is het een mooi programma, dat kansen geeft aan talenten. De kandidaten uit het laatste seizoen zijn allemaal gedupeerd omdat het niet is uitgezonden en ook van mij is een seizoen weggenomen”, zegt hij. Afgelopen januari bleek uit een peiling van EenVandaag dat The Voice ‘best mag terugkeren op tv’.

The Voice verdween begin 2022 middenin het twaalfde seizoen van de buis na meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. Een aantal dagen later verscheen een aflevering van het onlineprogramma BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice. In die bewuste aflevering beweerden oud-kandidaten lastiggevallen te zijn door medewerkers van de talentenjacht. Meerdere vermeende slachtoffers deden daarna aangifte. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte in maart dit jaar bekend oud-coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen te vervolgen voor zedenzaken rond het tv-programma.

‘Geen behoefte aan contact met vervolgde betrokkenen’

Waylon heeft geen contact met hen gehad. „Daar had ik ook geen behoefte aan. Ik heb nog wel met anderen contact. Met sommige kandidaten uit mijn team, met Martijn Krabbé, met lieve mensen van de productie, er werken honderden mensen bij The Voice die je op tv niet ziet en ook de dupe zijn.”

Gordon is zowaar weer eens op tv! Met handige alledaagse vondsten in ‘Wat een Uitvinding!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.