Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 4 feb 2023
Leestijd: 1 minuut

Meezingen tijdens een concert? ‘Irritant’, vond deze beroemde gitarist

Lekker meezingen tijdens een concert is hartstikke leuk, toch? Nou, volgens deze beroemde muzikant is het maar wat irritant en moest er aan gewend worden. „We doen verschrikkelijk ons best, luister daar naar”, was de irritatie.

Het is de gitarist van de wereldberoemde Britse band Queen, Brian May, die zich hier onlangs over uitliet tegen het magazine Total Guitar. Wat bleek? Leden van de rockgroep Queen waren vroeger niet te spreken over het massaal meezingen van het publiek tijdens optredens.

Meezingen

De inmiddels 75-jarige May, die eind december nog geridderd werd door de Britse koning Charles, had liever gezien dat hun fans luisterden in plaats van meezongen. „We dachten: mensen luister nou maar gewoon. We doen verschrikkelijk ons best, luister daar dan naar. Maar tevergeefs, ze waren niet te stoppen.”

De wereldberoemde rockgroep kwam niet veel later tot de conclusie dat het onmogelijk zou zijn om tegen het meezingen in te gaan. May vertelt over een gesprek tussen hem en Freddie Mercury hierover, de in 1991 overleden frontman en zanger van de band. „Op een dag was het geschreeuw van de fans zo extreem dat ik tegen Freddie zei dat we deze vorm van energie juist moesten aanmoedigen. We waren het er uiteindelijk over eens dat dit iets heel interessants was om verder te onderzoeken.”

Queen

In oktober bracht Queen nog een nummer uit waarop Mercury te horen is. De track heet Face It Alone en stamt uit de periode rond 1989, waarin het album The Miracle werd opgenomen.

Ruim helft personeel werkt door bij ziekte, blijkt uit onderzoek: ‘Zeer schadelijke ontwikkeling’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meezingen tijdens een concert? ‘Irritant’, vond deze beroemde gitarist
Sluiten