Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 1 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Festival-fans schrikken zich rot van ticketprijs Lowlands, maar: ‘Wat je terugkrijgt is aanzienlijk’

Het is geen verrassing meer dat alles duurder wordt. Eerder werden festival-fans zich al bewust van de duurder wordende tickets voor festivals. Vandaag is de volgende domper langsgekomen: de ticketprijs voor Lowlands. Al staat daar enthousiasme voor de line-up tegenover.

Niet alleen voor Lowlands, maar ook voor Pinkpop en Down the Rabbit Hole zijn de tickets ten opzichte van vorig jaar gestegen. Dat is onvermijdelijk, gezien onder meer de gestegen inflatie, brandstofkosten en personeelskosten, melden de drie grote festivals. Om het terrein van Lowlands deze zomer te kunnen betreden, leg je 300 euro neer. En dat is schrikken geblazen.

Festival-fans geschrokken van prijs

„Het is een flinke stijging”, zegt Bente Bollmann, woordvoerder van Lowlands en Down the Rabbit Hole. „Wij proberen die ticketprijs echt zo laag mogelijk te houden, zodat ook jongeren kunnen komen. Maar de kosten nemen gigantisch toe.” Dat komt door „een optelsom”, stelt de zegsman. „Gestegen brandstofkosten, inflatie, heel erg gestegen personeelskosten, materiaalkosten die omhooggaan.” Daardoor moeten de prijzen omhoog, zegt hij. „Onderaan de streep moet het uitkomen.”

‘Wat je terugkrijgt, is ook aanzienlijk’

Hoewel tickets duurder zijn geworden, krijg je er volgens Bollmann ook veel voor terug. Zo kondigde Lowlands vandaag de eerste namen van de line-up aan, onder wie Billie Eilish, Florence + The Machine, Nothing But Thieves en Charlotte de Witte. Voor de prijs dat een Lowlandskaartje kost, kun je volgens Bollmann niet afzonderlijk deze artiesten bezoeken. „Wat je terugkrijgt, is ook aanzienlijk.”

Lowlands-fans zijn lyrisch over de komst van de aangekondigde artiesten, maar worden zich gelijk bewust van de prijs voor een toegangskaart: „Hoe durft Lowlands 300 euro te vragen?”

Eva Jinek kritisch op beloftes Hugo de Jonge in woningcrisis: ‘Gaan we niet halen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Festival-fans schrikken zich rot van ticketprijs Lowlands, maar: ‘Wat je terugkrijgt is aanzienlijk’
Sluiten