Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 31 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Rob Kemps over DWDD-gate en vriend Matthijs van Nieuwkerk: ‘Vooral inzien dat er slachtoffers zijn’

De laatste maanden was er veel te doen om presentator Matthijs van Nieuwkerk en de werkcultuur bij talkshow De Wereld Draait Door. In het AD spreekt Rob Kemps, collega-presentator en vriend van Van Nieuwkerk, over het voorval.

De 37-jarige presentator Rob Kemps vindt het vervelend voor zijn vriend Matthijs van Nieuwkerk dat hij is beschuldigd van misdragingen, maar benadrukt dat „je vooral ook moet inzien dat er slachtoffers zijn”. In november bracht de Volkskrant een artikel naar buiten waarin tientallen oud-medewerkers van De Wereld Draait Door (DWDD) hem beschuldigden van misdragingen en intimidatie.

‘Voor iedereen heel vervelend’

Rob Kemps zegt het „voor iedereen eigenlijk” heel vervelend te vinden. „Ik vind het vervelend voor hem, voor de mensen die met een burn-out thuis zitten. (…) Niemand twijfelt aan Matthijs’ kundigheid, maar daar gaat het nu even niet om”, aldus Kemps.

Eerder heeft Kemps zich ook al uitgesproken over de situatie. Dat deed hij in het programma De Oranjewinter van Wilfred Genee. Daarin benadrukte Kemps dat hij de oud-DWDD-presentator ‘niet als een lul bestempelt’ en ook die ervaring niet heeft: „Ik heb altijd heel fijn met hem gewerkt. Wij maken natuurlijk wel een ander programma”, aldus Kemps destijds.

De presentator, zanger, entertainer en schrijver benoemt in het AD dat hij van mening is dat hij gewoon zijn vriendschap met Van Nieuwkerk kan blijven onderhouden. „Stel nou dat een goede vriend van jou de fout in gaat. Dan wil dat toch niet zeggen dat je geen vrienden kunt blijven? In mijn geval moet daar veel voor gebeuren. En Matthijs heeft niemand vermoord. Het fijne aan vriendschappen: je kunt successen delen, maar nog mooier is het als de een in de penarie zit, de ander kan helpen.”

Rob Kemps over Matthijs van Nieuwkerk

Toen het verhaal over DWDD naar buiten kwam, heeft Rob Kemps Van Nieuwkerk opgebeld en gevraagd of hij iets voor hem kon doen. Wat het antwoord op die vraag was, wil hij niet delen.

Van Nieuwkerk en de omroep BNNVARA hebben inmiddels alle contact verbroken. De NPO heeft een onderzoek ingesteld naar de angstcultuur bij radio- en tv-programma’s in Hilversum.

Ongelofelijke onthullingen in finale van The Masked Singer, en de winnaar is…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rob Kemps over DWDD-gate en vriend Matthijs van Nieuwkerk: ‘Vooral inzien dat er slachtoffers zijn’
Sluiten