Iza de Bruin
Iza de Bruin Entertainment 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

OM geeft Albert Verlinde boete wegens reputatieschade Humberto Tan

Eerder dit jaar suggereerde Albert Verlinde dat Humberto Tan grensoverschrijdend gedrag vertoonde. Omdat er volgens de rechter sprake is van smaad heeft Verlinde vandaag een boete gekregen voor de onterechte beschuldiging. Dat gebeurde in een besloten zitting. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekendgemaakt.

Verlinde riep in een uitzending van Shownieuws op een breder onderzoek te starten naar de ‘cultuur’ die er bij RTL zou heersen. Ook zei hij in een gesprek dat ging over The Voice of Holland dat Tan grensoverschrijdende berichtjes stuurde naar vrouwelijke gasten.

Schadelijk voor Tan’s reputatie

Tan deed in januari van dit jaar aangifte nadat Verlinde hem op televisie had beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag in de tijd dat hij RTL Late Night presenteerde. Volgens Tan werd zijn naam daardoor gelinkt aan de misstanden bij The voice of Holland. En tja, daar wil niemand meer geassocieerd worden tegenwoordig.

Volgens het OM heeft Verlinde zich schuldig gemaakt aan smaad, omdat de uitspraken die de presentator deed in de Shownieuws-uitzending van 16 januari schadelijk zijn voor de reputatie van Tan. Strafverzwarend is het enorme bereik dat de uitspraken hebben gehad, mede door de bekendheid van zowel Verlinde als Tan.

Verlinde bood meerdere keren excuus aan

De theaterproducent laat bij monde van zijn advocaat weten dat hij de boete zal betalen. „Hoewel Verlinde en het OM van standpunt verschillen over de vraag of sprake is geweest van smaad, is Verlinde akkoord gegaan met de door het OM voorgestelde boete-afdoening”, staat in een verklaring. Daarin is ook te lezen dat de mediapersoonlijkheid zijn uitlatingen betreurt, maar ook de manier waarop die volgens hem vervolgens zijn uitvergroot.

Verlinde bood al meerdere keren excuses aan voor zijn opmerkingen over Tan. Dat was voor hem geen reden zijn aangifte in te trekken. Hij liet vorige maand nog weten dat hij hoopte op een gesprek met Tan om de lucht te klaren.

Deze supermarkt zet ‘dynamisch afprijzen’ in waardoor jij geld kunt besparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM geeft Albert Verlinde boete wegens reputatieschade Humberto Tan
Sluiten