Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

AVROTROS reageert op ‘doorgestoken kaart’-geruchten Songfestival

Onze Songfestival-inzending van dit jaar, Mia Nicolai en Dion Cooper, was nog maar een dag bekend en er klonk al geluid over ‘doorgestoken kaart’. Een Instagram-bericht van Nicolai zou argwaan hebben gewekt. AVROTROS reageert nu op die geruchten.

Gisteren werd bekend dat Nicolai en Cooper, twee soloartiesten die de handen ineen sloegen, samen het Songfestival-podium beklimmen. Oud-winnaar Duncan Laurens en zijn partner Jordan Garfield dienden zich aan als ‘mentoren’ voor het duo en met zijn vieren schreven ze de inzending waarmee ze de selectiecommissie imponeerden.

Eerder geselecteerd voor Songfestival?

Maar daarna ontstond er argwaan door een Instagram-bericht van Nicolai. Doordat zij in mei aankondigde dat er over zes maanden een groot nieuw project zou volgen. Afgelopen dinsdag haalde ze dit bericht opnieuw aan. „Weet je nog dat ik zei dat er iets GROOTS in november zou komen? Nou, hier is het!!”, schreef de zangeres. Waaruit de conclusie getrokken werd dat het duo al langere tijd wist dat ze naar het Songfestival gingen.

AVROTROS reageert op geruchten ‘doorgestoken kaart’

AVROTROS reageert nu op die geruchten en noemt het „pertinente onzin”. Volgens hen is er geen enkele sprake van het feit dat het artiestenkoppel al een half jaar geleden zou zijn geselecteerd.

„Na sluiting van de inzendtermijn werd de song van Mia & Dion unaniem aangewezen als de beste song waarna zij recent geleden zijn geïnformeerd dat zij samen de Nederlandse inzending zijn.” En waarom Mia dan toch dat bericht op Instagram deelde? „Het bericht dat Mia eerder deelde refereerde aan de muziek die zij wilde uitbrengen. Op de dag van deze bekendmaking greep ze met een knipoog terug naar dit eerdere bericht wat helaas tot deze verwarring leidde”, aldus de omroep.

Reacties deelname Mia Nicolai en Dion Cooper

Overigens kregen Nicolai en Cooper op Twitter ook de nodige reacties op een deelname. Want veel mensen hadden nog nooit van het zangduo gehoord. Desalniettemin blijkt hun muziek wel in de smaak te vallen.

Kees van der Spek voelde harde reacties op ‘vakantieliefde’-verhaal al aankomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AVROTROS reageert op ‘doorgestoken kaart’-geruchten Songfestival
Sluiten