Julia Osendarp
Julia Osendarp Entertainment 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nielson eerlijk over agressie, stress en vermoeidheid die hij ervoer: ‘Eigenlijk treurig’

Hoewel zanger Nielson een behoorlijk hoog ‘ideale schoonzoon’-imago en gunfactor heeft, doet hij een boekje open over een andere, minder sympathieke en donkere kant van hem. Onder meer stress, vermoeidheid en agressie zorgden ervoor dat hij jaren lang weinig genoot van zijn carrière.

Nielson, die eigenlijk Niels Littoij heet, heeft inmiddels behoorlijk wat successen op zijn naam staan en gooide recent nog hoge ogen met zijn deelname aan het programma Beste Zangers. Waarin zijn teksten en melodieuze liedjes geprezen werden door het kijkerspubliek.

Nielson eerlijk over donkere kant en agressie

Hij duikt binnenkort de theaters in voor een eigen show onder de noemer Vertrouwd en Nieuw. Waarin de mooie, maar ook minder rooskleurige dingen uit zijn leven voorbij komen.

Nielson vertelt in een interview met het AD over zijn ‘donkere kant’, die hem de afgelopen jaren behoorlijk in de weg zat. Nadat zijn neef overleed aan leukemie, worstelde de zanger met zijn rouw en verdriet en dat leidde ook tot een agressieve en opgefokte kant. „Ik zwierf in Dordrecht ’s nachts over straat, in de hoop dat ik iemand tegenkwam die een grote bek tegen me zou hebben. Dan kon ik hem op zijn bek rammen.’’

Deelname aan Beste Zangers

Tegenwoordig houdt de zanger er een andere instelling op na en levert die mentaliteit hem veel meer op. De oude Nielson had zich, naar eigen zeggen, voorheen heel anders gedragen in een programma als Beste Zangers. „Dan was ik heel erg met mezelf bezig geweest. Ik moest scoren, ik zou de band hebben uitgefoeterd omdat ze iets niet zouden spelen zoals ik wilde.” Van die houding is hij inmiddels af en aan Beste Zangers hield hij daarentegen een goede band met cabaretière Claudia de Breij over.

Nielson kon niet genieten door stress en vermoeidheid

De zanger vertelt dat hij de afgelopen tien jaar „onnodig veel” heeft gemist. „De eerste vijf jaar heb ik heel vette dingen gedaan, zonder ervan te genieten. Ik wist later niet eens meer welke dingen precies, er zitten zwarte gaten in mijn geheugen.” Die volgens hem veroorzaakt werden door stress en vermoeidheid. „Eigenlijk heel treurig”, concludeert hij zelf.

Inmiddels weet Nielson met zijn teksten en liefdesliedjes regelmatig mening vrouwenhart sneller te doen slaan. Maar dat is iets wat volgens de zanger lang niet altijd zo is geweest. „Ik was echt de eeuwige Mr. Friendzone.’’

René van der Gijp wilde Chansons!! op de hak nemen, maar daar stak Rob Kemps stokje voor: ‘Woest’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nielson eerlijk over agressie, stress en vermoeidheid die hij ervoer: ‘Eigenlijk treurig’
Sluiten