Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Danny de Munk in tranen in rechtbank: ‘Mijn gezin en carrière worden kapotgemaakt’

Danny de Munk was vandaag in tranen in de rechtbank van Amsterdam. De zanger zegt dat de aangifte van verkrachting die een vrouw tegen hem deed „zijn gezin en carrière heeft kapotgemaakt”. 

Even terug naar eerder dit jaar. De Munk ligt al onder vuur sinds juicekoningin Yvonne Coldewijer haar pijlen op hem richtte. In een video beschuldigde ze de 52-jarige zanger van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In juni kwam het nieuws naar buiten dat een vrouw aangifte tegen hem deed van verkrachting. Het vermeende slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat.

Maar volgens De Munk is er niets waar van de beschuldigingen. Hij spreekt van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte. In een interview met RTL Boulevard gaf hij in juli tekst en uitleg. De zanger bekende overspel, maar van verkrachting is volgens hem nooit sprake geweest. „Ik heb in mijn leven af en toe met mijn lul gedacht in plaats van met mijn hoofd. Maar ik ben een man hè”, legde hij destijds uit. „Ik heb nooit iemand gedwongen, ik heb nooit iemand verkracht. Als ik overspel heb gepleegd, is dat met wederzijdse instemming.”

Emotioneel relaas De Munk: ‘Mijn vrouw en kinderen krijgen afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd’

De rechtbank behandelde vandaag het verzoek van De Munk om de aangeefster en hemzelf in het openbaar te horen. De zanger hield het niet droog toen hij vertelde over de invloed die de aangifte op zijn leven heeft. „Ik ben nogal emotioneel”, begon hij zijn relaas. Hij vertelde dat hij eraan gewend is dat hij in de schijnwerpers staat. „Maar nu zit ik op een stoel waarop ik nog nooit heb gezeten en ook nooit had willen zitten.” 

Volgens hem heeft elk verhaal twee kanten. De media-aandacht die hij sinds de beschuldiging krijgt is „een aanslag op zijn gezin en carrière”. De Munk: „Mijn vrouw en kinderen krijgen de meest afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd. Daarom kies ik voor de vlucht naar voren en ga ik niet toezien hoe mijn gezin en mijn carrière kapot worden gemaakt.”

De zanger zegt vijftien jaar geleden in een val gelopen te zijn. „Een valse beschuldiging is zo geuit en krijgt pijlsnel voet aan de grond via juicekanalen. Het lijkt het ultieme wapen om iemand kapot te maken. Hoe kan ik me verweren tegen leugens van vijftien jaar geleden?”, zei hij hoorbaar geëmotioneerd. „Ik zal vechten als een leeuw.”

Advocaten De Munk: ‘Zijn agenda is leeg’

De Munk werd bijgestaan door advocaten Royce de Vries en Van Spanje. Zij gaven aan dat zijn agenda in 2023 leeg is, omdat niemand meer met hem wil samenwerken. „Dat is hem in zijn jarenlange carrière nog nooit overkomen”, vertelt advocaat Annemiek van Spanje. Na afloop lieten ze weten dat hun cliënt strijdbaar is.

De vrouw die De Munk beschuldigt van verkrachting was niet aanwezig in Amsterdam. Haar advocaat, Anthony Leigh, zegt daarover: „Ze is geen publiek figuur en heeft moeite met de media-aandacht. Zij wilde daar niet mee geconfronteerd worden.” De rechtbank doet op 1 december uitspraak over het verzoek van De Munk.

Plot twist: Johan Derksen en Angela de Jong hebben respect voor elkaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Danny de Munk in tranen in rechtbank: ‘Mijn gezin en carrière worden kapotgemaakt’
Sluiten