Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

YouTuber Dee na drie miskramen bevallen van een dochter: ‘Wat zijn we verliefd’

YouTuber Dee van der Zeeuw is moeder geworden. Op Instagram deelt de 25-jarige vlogger vandaag dat ze zondag is bevallen van een dochter. Het meisje heet Elin Júne Gerbrands.

„Och jongens wat zijn we verliefd”, schrijft Van der Zeeuw bij een foto waarop Elin op haar borst ligt en haar vriend Lars haar een kus geeft. Veel BN’ers en YouTubers feliciteren het stel met de geboorte van hun dochter. „Gefeliciteerd lieverds”, schrijven Suzan en Freek. „Jaaaaaaa gefeliciteerd!”, reageert presentator Jan Versteegh.

YouTuber Dee bevallen van een dochter

De YouTuber maakte in maart bekend in verwachting te zijn. In november vertelde ze drie miskramen te hebben gehad. Dat nieuws deelde ze heel openhartig op Intsagram in november 2021. „Dit is nieuws dat je eigenlijk niet wilt delen maar dat helaas wel de werkelijkheid is”, schreef ze toen in haar bericht.

Ook had ze gehoopt dat 2021 het jaar zou worden waarin zij met haar vriend ouders zouden worden. „Je kent de risico’s, je weet dat het niet allemaal vanzelf hoeft te gaan, maar dit verwacht je nooit”, schreef Van der Zeeuw. „Afgelopen jaar hebben wij drie miskramen gehad waaronder één buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Er vanuit gaande dat het ‘de volgende keer’ wel goed nieuws zou zijn hebben we dit een jaar lang voor ons gehouden.”

Emotionele rollercoaster na drie miskramen

„Nu, drie miskramen later, hebben we toch besloten om dit treurige nieuws met jullie te delen. Enerzijds omdat ik merk dat ik het niet langer volhoud om een masker voor te houden, anderzijds omdat ik weet dat we niet de enige zijn die dit doormaken en we de zwijgcultuur die hier op hangt willen doorbreken.”

In een video liet de YouTuber zien door wat voor emotionele rollercoaster ze is gegaan. De uitgebreide vlog, die bijna één uur duurt, is inmiddels bijna 800.000 keer bekeken. Uit alle hoeken van sociale media kreeg Dee steun van haar volgers. „Ik ben echt overrompeld met alle onwijs lieve reacties die ik heb gekregen. Echt hartverwarmend”, liet ze weten na het delen van haar verhaal.

‘Ook als je zwanger bent, mag je struggelen met onzekerheden en angst’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.