Iza de Bruin
Iza de Bruin Entertainment 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Weer een tegenvaller voor Gillis: geen vergunning voor vakantiepark Valkenburg

Het zit Peter Gillis de laatste tijd niet echt mee. Ook vandaag is er een tegenslag voor hem. De poorten van het vakantiepark in Valkenberg, dat hij ongeveer een jaar geleden kocht, blijven dicht. Dat laat de gemeente vandaag weten.

De burgemeester is van plan de exploitatievergunning te weigeren omdat er een vermoeden is dat hij die vergunning misbruikt voor criminele doeleinden. Om dezelfde reden kreeg hij eerder al geen horecavergunning voor zijn vakantiepark in Soerendonk.

Negatief advies voor Gillis

Gisteravond was nog op tv te zien hoe de realityster en ondernemer deze zomer robots in dienst neemt en met headsets smijt in Massa is Kassa. In de tussentijd heeft hij meer voor zijn kiezen gehad. Hij werd opgepakt vanwege mishandeling van zijn vriendin Nicol (neus bijten, oren trekken, borsten knijpen) en heeft een dwangsom opgelegd gekregen van 1 miljoen euro voor het huisvesten van arbeidsmigranten op een van zijn vakantieparken.

De reden waarom Camping Den Driesch moest sluiten is omdat Gillis de deuren in maart open gooide terwijl er nog geen exploitatievergunning was aangevraagd. Die werd overigens daarna alsnog aangevraagd. Dat zorgde ervoor dat er een integriteitsonderzoek werd ingesteld in het kader van de wet Bibob (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur). Daaruit volgt nu een negatief advies, en dus blijven de poorten gesloten. Gillis is nog in de gelegenheid om binnen vier weken bezwaar in te dienen.

Wankelend imperium

Verschillende dingen wijzen erop dat het imperium van de realityster steeds meer wankelt. Dat blijkt uit onderzoek van Eindhovens Dagblad. Daarin staat dat vijf gemeenten in Brabant en Zeeland, samen met instanties, al jaren onderzoek doen naar misstanden op zijn vakantieparken. Die gemeenten hekelen het ‘perverse verdienmodel’ van de ondernemer.

Dat verdienmodel bestaat uit het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten tot het zonder vergunning bouwen en uitbreiden, bomen kappen, en horeca uitbaten. Bij controles worden er steevast overtredingen geconstateerd en zien ze dat de parken steeds verder verloederen.

Journalist wordt (wéér) aangezien voor FvD-Kamerlid en reageert met humor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Weer een tegenvaller voor Gillis: geen vergunning voor vakantiepark Valkenburg
Sluiten