Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Roxeanne Hazes niet meer in ode aan haar vader: ‘Terecht, ze is te goed’

Roxeanne Hazes stopt met de concertreeks Holland Zingt Hazes, de jaarlijkse ode aan haar in 2004 overleden vader André. Maar zij heeft er geen zin meer in.

Wordt daarover gejuicht op sociale media (de familie Hazes roept nog weleens wat op…)? Nee hoor. ‘Ja ook’, is het eerder. „Terecht dat ze niet meedoet”, twittert ene Ferry. „Ze is daar te goed voor. Roxeanne kan echt wel zingen.”

Roxeanne Hazes hakt de knoop door

„Ik heb mezelf wat bedenktijd gegeven voordat ik deze beslissing definitief maakte”, schreef Roxeanne Hazes vandaag in stories op Instagram. „Ik zong nog één keer per jaar mijn vaders liedjes. Dit was al tien jaar iets waar ik elke keer naar uitkeek, een bijzonder moment om mijn vader te eren. Het publiek is fantastisch. Jullie zorgden ervoor dat het altijd een feestje was.”

https://twitter.com/GoosR/status/1571854844645851139

Maar zij wil zich nu „de aankomende tijd focussen op andere mooie dingen waar ik mee bezig ben”. Het contact tussen Roxeanne en haar moeder Rachel en broer André is de laatste tijd verslechterd. Rachel heeft Roxeanne tegen haar wil gedwongen te getuigen in een rechtszaak die Rachel heeft aangespannen tegen twee voormalige zakenpartners. En dat terwijl ze vorige week op Instagram juichte om ‘een 1-jarige mijlpaal van zoon André’.

André kiest kant van moeder Rachel

Daarnaast heeft Roxeanne recent in het programma Beste Zangers verteld dat Rachel haar na de dood van vader André heeft verwaarloosd. Dit noemde Rachel op haar beurt „de fantasie van een jong meisje”. Broer André heeft in dit dispuut de kant van hun moeder gekozen. De focus waarover Roxeanne Hazes het heeft kan dus heel goed het gedoe met haar familie zijn. En het feit dat haar oudere broer na afwezigheid wél weer meedoet aan Holland Zingt Hazes. „Broer komt, zus gaat weg. Pfffff”, twittert Christa.

Er zijn meer mensen die hun mening over de beslissing van Roxeanne Hazes geven. „Gelukkig”, valt te lezen. Net als: „Ok.” En: „Agossie.” Maar er zijn ook mensen die het een prima keuze vinden. „Top meid, respect”, vindt Martin. „Missen we niks aan, aan dat hele programma ook niet trouwens”, zegt een ander. ‘Die ander’ heeft overigens de Twitternaam ‘Allergisch voor D66’, dus deze persoon vindt wel meer dingen niks. Nico dan: „Ze heeft gelijk. Ze lijkt nog de meest stabiele nazaat  van Hazes…” En Pjotr tenslotte: „Karakter dat Roxeanne Hazes voor zichzelf kiest, niet voor het commerciële belang van de rest van de familie. Immers zij wordt niet gesteund in haar keuzes én mening.”

Nederlanders diep onder de indruk van uitvaart Elizabeth: ‘Laat dat maar aan Britten over’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roxeanne Hazes niet meer in ode aan haar vader: ‘Terecht, ze is te goed’
Sluiten