Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 18 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Monique Smit verbaast zich over artikel van AD: ‘Niet liegen’

De Volendamse zangeres Monique Smit, jongere zus van Jan Smit, heeft haar verbazing uitgesproken over een artikel van het AD. Daarin schrijft de krant dat de vaccinatiebereidheid tegen het coronavirus nog altijd groot blijkt, ook onder jongeren. Monique Smit kan zich daar niet in vinden en dat laat ze weten ook. „Niet liegen AD“, schrijft ze op Twitter.

De zangeres laat zich op Twitter al langer uit over coronagerelateerde zaken, stikstof en het World Economic Forum. Ook het onderzoek over de vaccinatiebereidheid van Nederlanders van het AD en een onderzoeksbureau kan wat haar betreft helemaal niet kloppen.

Vanwege haar uitspraken heeft ze inmiddels de aandacht getrokken van Lange Frans. Die nodigt haar in een reactie uit om een keer langs te komen bij zijn podcast. „Wanneer nemen wij een podcast op?”, vraagt hij haar.

Afgelopen zomer haalde het AD zich ook al de woede op de hals van complotdenkers en hun sympathisanten vanwege een ‘kansloos’ verslag van het Damprotest.

Helft Nederlanders wil coronaprik halen, Monique Smit: ‘Niet liegen’

Ruim de helft van de Nederlanders wil zeker of waarschijnlijk dit najaar een coronaprik halen, meldt het AD. Van alle Nederlanders zijn 65-plussers het meest bereid zich te laten vaccineren. Dat doen zij vooral uit gewoonte, terwijl jongeren aangeven vooral een nieuwe prik te halen uit solidariteit met kwetsbare personen.

Ruim een op de drie Nederlanders zegt zeker mee te doen met de najaarsronde, blijkt uit het onderzoek dat het AD uitvoerde met onderzoeksbureau Panel Inzicht onder duizend respondenten. Nog eens 22 procent geeft aan waarschijnlijk een prik te halen. Die bereidheid is overigens een stuk lager dan aan het begin van de pandemie.

Het percentage 65-plussers dat volmondig ‘ja’ zegt, ligt met 39 procent iets hoger dan bij andere leeftijdsgroepen. Het verschil met de 18- tot 34-jarigen is het grootst; van die groep wil 29 procent zeker een vaccinatie.

Najaarsronde vaccineren start vanaf maandag

Het AD deed het onderzoek, omdat maandag de GGD’s de eerste coronavaccinaties van de najaarsronde zetten. Ouderen die in 1942 of eerder zijn geboren, kunnen bellen voor een afspraak.

Ook start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vanaf aankomende week een campagne met reclamespotjes, advertenties en onlineberichten om mensen tot vaccineren te bewegen.

Woede en hilariteit om ‘kansloos’ verslag van Damprotest: ‘Smullen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Monique Smit verbaast zich over artikel van AD: ‘Niet liegen’
Sluiten