Iza de Bruin
Iza de Bruin Entertainment 30 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Celebrity MasterChef gaat van start: ‘Geen medelijden hebben met de rest’

Na meerdere internationale edities is het ook zover in Nederland: Celebrity MasterChef is vanaf vandaag te zien. De afleveringen worden wekelijks geplaatst op Viaplay. Metro sprak de juryleden en kandidaten, waaronder barman Victor (bekend van First Dates), Songfestivalster Jeangu Macrooy en presentatrice Jetske van den Elsen over hun ervaringen.

MasterChef is een talentenjacht voor koks, waarin amateurs strijden om de titel MasterChef. De kandidaten die meedoen met de celebrity-editie hebben allemaal wel affiniteit met koken, de één soms wel meer dan de ander.

Kijken welk vlees er in de kuip zit

Eerder deze week keken de kandidaten en de juryleden voor het eerst naar de allereerste aflevering. Er werd veel gelachen om kunstenares Louise Schiffmacher, die haar couscous aan liet branden en om de vele grappen die Freddy Tratlehner, ook wel bekend als Vjeze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, maakte. Het is een groep die het goed met elkaar kan vinden.

De opdracht van deze week was om een gerecht te maken dat de kandidaten typeert. Zo ziet de jury welk vlees ze in de kuip hebben. Waar sommigen nu al hun gerecht in de soep laten lopen, ging het bij anderen juist beter dan gedacht. Metro stelde na afloop wat vragen.

Vriendschap in tijden van competitie

De meeste kandidaten zagen, voordat ze met het programma startten, toch echt wel Vjeze Fur en content creator Amijé Roos  als de grootste concurrenten. Opmerkelijk: zij zagen elkaar óók als de grootste concurrent. „De eerste keer dat ik zag wat Amijé Roos had gemaakt dacht ik: ‘Oeh, dat ziet er wel heel mooi uit’. Ik wist meteen dat ik op moest letten voor haar”, vertelt Freddy.

Barman Victor vond het vooral een competitie met zichzelf: „We waren juist lief voor elkaar. Maar ik wilde wel door, ten koste van iedereen”, grapt hij.

De jury van het programma nam het geheel soms iets té serieus, vinden de kandidaten. Zo kreeg sterrenchef Soenil Bahadoer op zijn kop van de crew omdat hij te streng was voor de kandidaten. Ook tijdens dit interview onderbreekt hij presentatrice (maar niet van dit programma) Jetske van den Elsen wanneer ze vertelt dat ze een hechte groep zijn en elkaar niet zozeer als concurrentie zien: „Ik heb ook tijdens de opnames gezegd tegen de kandidaten: ‘Je moet er wel voor gaan en geen medelijden hebben met de rest’, je moet gewoon doorpakken. Hoe hard het ook klinkt.”

Wel zijn Louise, Jeangu en Jetske het met elkaar eens dat je steun kan hebben aan elkaar. „Als iemand een teentje knoflook mist, natuurlijk geef ik die dan.”

Voorbereidingen voor MasterChef Celebrity

Amijé Roos vertelt dat ze zichzelf probeerde voor te breiden – met de nadruk op probeerde – door stage te lopen in de keuken van een restaurant. „Wat ik van hen leerde, waren echt kookprocessen die urenlang duurden. Het was superleuk om daar te mogen zijn, maar ze lieten mij sausjes zien die 24 uur duurden om te maken. Dat ga ik tijdens MasterChef natuurlijk niet doen. Het is een race tegen de klok.” Jurylid en culinair journalist Joël Broekaert koos voor een heel andere tactiek: omdat hij zoveel moest proeven, besloot hij flink aan het sporten te slaan.

Freddy heeft al twee kookboeken op zijn naam staan. Wanneer hem gevraagd word of dat valsspelen is, zegt hij grappend: „Dat zou je denken… en dat is ook zo.” Hij benadrukt wel dat hij de lat erg hoog voor hemzelf heeft gelegd: „Ik heb mijzelf helemaal gek gemaakt. Als je mij wilt zien stressen, dan moet je vooral kijken”, voegt de rapper toe.

En de winnaar van de allereerste aflevering heeft wel erg veel indruk gemaakt, want jurylid geeft toe dat hij zijn of haar gerecht heeft proberen na te maken. Maar om te weten wie die winnaar nou is, daarvoor kun je vanaf vandaag de eerste aflevering van Celebrity MasterChef kijken op Viaplay.

Manifest onderwijsorganisaties: ‘Veel schoolgebouwen ongeschikt voor goed onderwijs’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Celebrity MasterChef gaat van start: ‘Geen medelijden hebben met de rest’
Sluiten