Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 3 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis na stellige ontkenning mishandeling van Nicol: ‘Er is toch iets gebeurd’

Er is tóch iets gebeurd tussen Peter Gillis en zijn vriendin Nicol Kremers waarbij de politie betrokken raakte, geeft het stel toe. Ze „betreuren” dat er in mei een voorval heeft plaatsgevonden waarvoor de politie moest opdraven. Eerst ontkende het stel nog stellig dat Gillis Kremers zou hebben mishandeld, maar nu is daar toch een ommekeer. Gillis’ advocaat Ton van de Biezenbos bevestigt tegenover persbureau ANP, na berichtgeving van BN/De Stem, dat er iets is voorgevallen.

„De heer Gillis en zijn partner Nicol betreuren dat een incident in de privésfeer in mei van dit jaar heeft geleid tot inschakeling van de politie. Er is geen aangifte gedaan, en strafvervolging vindt dan ook plaats tegen de wil van alle betrokkenen”, stelt Van de Biezenbos.

Peter Gillis en Nicol Kremers geven ‘incident in de privésfeer’ toe

Daarnaast laat Gillis’ advocaat weten dat de eerder geplande inhoudelijke behandeling van de zaak op 12 augustus geen doorgang zal hebben. „Op verzoek van de verdediging dient er eerst meer duidelijkheid te komen door het horen van een getuige. Het verzoek daartoe is al ingewilligd door de rechtbank. De zaak zal daarom op 12 augustus niet inhoudelijk worden behandeld. Wanneer het komt tot een nieuwe zitting is nog niet bekend”.

Vorige maand meldden verschillende Nederlandse media dat Gillis, bekend van de SBS6-realityserie Massa is Kassa, betrokken zou zijn bij de mishandeling van zijn partner Nicol. Dat zou op 29 mei zijn gebeurd in Gillis’ vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De eigenaar zou daarbij zijn opgepakt en een nacht in de cel hebben moeten doorbrengen. De politie wilde in juli aan persbureau ANP wel bevestigen dat er in mei een 60-jarige man was opgepakt en dat deze een nacht in de cel had verbleven, maar kon over de identiteit van de betrokkenen niets zeggen. Gillis en Kremers zelf hadden de berichtgeving tot nu toe afgedaan als „onzin” en „niet waar”.

Hoe schrijf jij de ‘x’ en wat zegt dit over jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peter Gillis na stellige ontkenning mishandeling van Nicol: ‘Er is toch iets gebeurd’
Sluiten