Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 11 aug 2022

Dieuwertje Blok volgt Paul Witteman op bij Podium Klassiek, fans zijn verdeeld

Podium Witteman gaat verder als Podium Klassiek en heeft per 11 september twee nieuwe presentatoren: Dieuwertje Blok en Floris Kortie. Kijkers zijn verdeeld over deze keuze.

Podium Witteman is een populair televisieprogramma dat in het teken staat van klassieke muziek. Aan het eind van vorig seizoen stopte presentator Paul Witteman met het programma. „Ik kom niet meer op televisie, dat is geweest”, liet hij destijds weten. „Weg is weg. Een beter moment om te stoppen dan dit kon ik niet vinden.” In de laatste uitzending werd al bekend dat het programma ook zonder Witteman door zou gaan.

Blok ken je ongetwijfeld van haar rol als presentatrice in Het Sinterklaasjournaal. Ook presenteert ze al jaren het programma NTR Podium op NPO Radio 4. De wereld van de klassieke muziek is dus niet nieuw voor haar. Medepresentator Kortie was al een van de vaste gezichten van het programma. Ook huispianist Mike Boddé keert terug.

Blok kijkt uit naar het maken van Podium Klassiek

Blok laat weten blij te zijn met haar nieuwe klus: „Ik zie er enorm naar uit om samen met Floris en Mike een mooi programma te maken. De combinatie van het presenteren van NTR Podium en Podium Klassiek is een droom die uitkomt. Ik houd van klassieke muziek in de breedste zin van het woord. Het Nederlandse muziekleven broeit en bloeit: jonge klassieke musici verleggen al jaren de grenzen van de muziek en ik ga graag met hen mee op die reis.”

Kijkers zijn verdeeld

Op Twitter heeft menig fan van het programma een mening over het nieuws. Veel kijkers zijn blij met de keuze voor Blok: „Veel mensen zullen hiernaar uitkijken” en „mooi nieuws” wordt er onder andere geschreven. Toch trekken ook enkele twitteraars de beslissing in twijfel. „Met alle respect, maar is Dieuwertje Blok net zo’n klassieke muziek-connaisseur als de heer Paul Witteman?”, vraagt iemand zich bijvoorbeeld af.

Het programma is iedere zondagavond om 18.15 uur te zien op NPO 2.

Jan Roos permanent verbannen van Twitter: ‘Twitter is partijdig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dieuwertje Blok volgt Paul Witteman op bij Podium Klassiek, fans zijn verdeeld
Sluiten