Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Niet één of twee, maar vier keer André van Duin in Even Tot Hier: ‘Briljant’

Opnieuw veel lof voor Even Tot Hier, waar gisteravond niemand minder dan André van Duin langskwam. Hij kwam daar een variant op zijn liedje Een boutje en een moertje en een schroefje en een nippeltje zingen. En dat deed hij samen met drie dubbelgangers. Tot genoegen van kijkers. „Wat is beter dan André van Duin? Vier André van Duins!”

Vanaf 2024 moet de USB-C aansluiting universeel worden voor alle telefoons. De cabaretier is enorm opgelucht door dit nieuws. Hij zingt daarom een ode aan de universele oplader: Een plugje en een snoertje en een lader en een stekkertje. Want de universele oplader scheelt volgens hem veel gezeik, want alles is precies gelijk.

‘Dat liedje, van André van Duin!’

„Wij kunnen niet wachten, nooit meer dat gelazer met een snoertje, een plugje, en een snoertje en een lader en stekker”, begint Jeroen Woe zijn aankondiging. En zoals altijd wijst sidekick Miguel hem en Niels van der Laan dan op een liedje. „Dat liedje, van André van Duin!”, roept hij ze toe.

En ja, hij is er echt. De Heel Holland Bakt-presentator begint dan aan zijn lied, op de melodie van The Lion Sleeps Tonight.

Veel lof voor Even Tot Hier: ‘Fantastisch’

Het optreden van Van Duin leidt opnieuw tot de nodige complimenten voor de makers van Even Tot Hier, die het sowieso niet vaak verkeerd doen bij kijkers. „Dit programma is toch echt briljant”, schrijft een kijker. „Een vleugje André van Duin bij Even Tot Hier is alles wat een mens op deze zondagavond nodig heeft”, schrijft een ander.

Andere kijkers raken niet uitgepraat over André van Duin. „Ik vind het fantastisch dat hij nog steeds voor zoiets te porren is.” Ze vinden dat de wereld „meteen een stukje beter wordt” als de cabaretier op televisie is. „De tv is uitgespeeld en klaar. Iedereen kan naar huis. Goed gespeeld allemaal.”

De boeren, Ongehoord Nederland en gokreclames

Het ging bij Even Tot Hier niet alleen over de nieuwe, universele oplader. Het ging ook over de boeren en de stikstofcrisis. Daar zongen Jeroen Woe en Niels van der Laan zelf een liedje over.

Verder kwam in de uitzending een ‘simpel liedje’ over het onderzoek naar Ongehoord Nederland voorbij en hadden de mannen aandacht voor de reclames van online goksites. Bij dat laatste onderwerp hadden de makers van het programma een speciale poster gemaakt voor bekende figuren die in die gokreclames te zien zijn.

Volgende week is de laatste Even Tot Hier van dit seizoen te zien. Die keer weer op zaterdagavond op NPO1. Kijk de afgelopen aflevering hier terug.

Lof voor uitzending Even tot hier: ‘Weer de spijker op z’n kop!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Niet één of twee, maar vier keer André van Duin in Even Tot Hier: ‘Briljant’
Sluiten