Fleur Broeders
Fleur Broeders Entertainment 13 apr 2022

Twitteraccount van acteur Gilbert Gottfried, bekend als Iago uit Aladdin, gehackt vlak na overlijden

Kort nadat bekend werd dat (stem)acteur en comedian Gilbert Gottfried overleden was op 67-jarige leeftijd, werd duidelijk dat zijn Twitteraccount gehackt was. Screenshots van zijn pagina op het socialmediaplatform lijken bevestiging van de hack.

Gilbert Gottfried is vooral bekend van zijn rol als de papegaai Iago uit de Aladdin-films en -series. Dat personage was geliefd onder velen door zijn schelle stemgeluid en botte humor. Gottfried werkte daarnaast ook jarenlang bij Saturday Night Live als onderdeel van het vaste ensemble.

Twitteraccount gehackt na overlijden

Op de screenshots van het Twitteraccount van Gottfried is te zien dat de foto en de biotekst is aangepast. Deze screenshots zijn vervolgens op Twitter gedeeld. Na het overlijden van de acteur was er in de bio van @RealGilbert het volgende te lezen: „Gehackt door @yeatarchive op IG.” Op zijn account was ook ineeens een link naar een pagina van het platform OnlyFans te vinden.

Naast deze aanpassingen werden er ook nog tweets van andere gebruikers retweet. Zij keken raar op toen hun berichten gedeeld werden door de net overleden Gottfried. Het account @YeatArchive heeft wel een bericht geplaatst waarin hij schrijft dat hij de acteur niet gehackt heeft met een verzoek om te stoppen met doodsbedreigingen die hij heeft ontvangen.

Gilbert Gottfried

Het lijkt erop dat het account van Gottfried op een bepaalde manier via Instagram is gehackt. Hierdoor kon de inbreker ook bij zijn Twitteraccount terecht. Ondertussen zijn alle sociale media-account van de acteur weer hersteld. De profielfoto is nu wit en er staat alleen nog een tekst met „in memorium”. De link naar OnlyFans is ook verwijderd. Deze is vervangen met een link naar de website van Gottfried.

Zijn familie maakte op Twitter zijn overlijden bekend. Er klinkt steun vanuit alle hoeken en Gilbert Gottfried wordt uitgebreid herdacht:

Slachtoffers The Voice roepen kabinet op: ‘Kom met onafhankelijk onderzoek’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twitteraccount van acteur Gilbert Gottfried, bekend als Iago uit Aladdin, gehackt vlak na overlijden
Sluiten