Fleur Broeders
Fleur Broeders Entertainment 11 apr 2022

Vandaag start de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard: wat is er allemaal gebeurd?

Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard zijn al vaker in het nieuws gekomen, maar vandaag start dan eindelijk de rechtszaak tussen de twee exen. De zaak gaat om een ingezonden stuk dat Heard schreef voor The Washington Post, waarin ze schrijft over een gewelddadige relatie.

Depp eist een schadevergoeding van vijftig miljoen dollar. Heard klaagt haar ex-man daarom weer aan en eist honderd miljoen dollar. De rechtszaak duurt ongeveer zes weken en er zullen ongetwijfeld allerlei details naar buiten komen. Ook kunnen mensen de rechtszaak live volgen.

Johnny Depp vs. Amber Heard

Hoe is dit allemaal tot stand gekomen? Daarvoor moeten we een paar jaar terug in de tijd. Depp en Heard scheidden in 2016. Daarna beschuldigt de actrice haar ex-man van huiselijk geweld. Die beschuldiging werd overgenomen door het blad The Sun, dat Depp een ‘vrouwenmepper’ noemde. Hierop volgde een andere rechtszaak, tussen Depp en The Sun. Tijdens deze zaak werden een aantal dingen duidelijk.

Zo was Depp zijn vingertop verloren tijdens een ruzie met Heard, was er ontlasting in zijn bed gevonden en er was een spiegel besmeurd met een boodschap geschreven in bloed. Het verhaal neemt een andere wending en Depp beschuldigt zijn ex dan juist van het gebruiken van geweld.

Ook is Depp overtuigd dat zijn ex-vrouw is vreemdgegaan tijdens het huwelijk, met meerdere mannen. James Franco en Elon Musk zijn namen die op die lijst staan, zij doen hun verhaal tijdens de zaak tussen Depp en Heard. Ze zijn bereid om mee te werken en hebben toegezegd een verklaring af te willen leggen.

Gelekte audiotapes

Toen kwam er in 2020 meer bewijs. In een gelekte audiotape is te horen hoe Heard toegeeft dat ze Depp heeft geslagen. Dit gesprek vond in 2016 plaats, nadat Depp zijn vingertop kwijtraakte. Het wordt duidelijk dat de twee gewelddadige aanvaringen met elkaar hadden, maar dat Depp mogelijk handelde uit zelfverdediging.

Wanneer Heard zegt dat ze vreesde voor haar leven, zegt Depp: „Kom op zeg, ik was een vinger kwijt, Amber! Je hebt glazen potten naar mijn neus gegooid.” De twee gaan met elkaar in discussie. Heard: „Jij weegt meer dan ik, dus kan ik jou niet mishandelen, ga je echt zeggen ‘zij is ermee begonnen’, alsof dat een excuus is?”

Heard lijkt daarna haar eigen graf te graven, met de volgende uitspraak: „Doe maar. Vertel het aan de wereld, Johnny. ‘Ik, Johnny Depp, een man, ben een slachtoffer van huiselijk geweld’. Zie maar wat de rechter en de jury daarvan denken. Kijk maar of ze jouw kant zullen kiezen. Niemand zal je geloven.”

Rechtszaak

Heard deelde foto’s waarop verwondingen op haar gezicht te zien zijn. Ze zegt dat ze deze foto’s over de jaren heen heeft opgespaard. Depp en Heards make-up-styliste beweren echter dat deze in scène zijn gezet. Na het lekken van deze beelden dient Depp de klacht in tegen zijn ex-vrouw.

Sinds de nasleep van het huwelijk tussen Depp en Heard is Depp verschillende rollen kwijtgeraakt. Zo is hij zijn rol als Grindelwald in de Fantastic Beasts-films verloren. Op social media spreken mensen van onrecht, omdat er voor Heard weinig veranderde. Zij mocht veel rollen die haar ‘beloofd’ waren, houden.

Op social media verzamelen mensen zich onder de hashtag #JusticeForJohnnyDepp, om hun steun te uiten. Veel van zijn fans geloven de verhalen van Heard niet, vanwege haar twijfelachtige beweringen en de opname van haar bekentenis. Zij denken dat ze de beschuldigingen heeft verzonnen.

Het drama na de scheiding duurt inmiddels langer dan het huwelijk tussen de twee acteurs. Nu de rechtszaak tussen de twee officieel van start gaat, zal er meer duidelijkheid komen.

‘Kim Kardashian schakelt advocaten in uit angst voor nieuwe sekstape’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vandaag start de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard: wat is er allemaal gebeurd?
Sluiten