Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Politie was bereid Will Smith tijdens Oscars te arresteren: ‘Dit is geweldpleging’

De producent van de uitreiking van de Oscars, Will Packer, heeft voor het eerst geregeerd op het Will Smith-incident. Hij vertelt aan Amerikaanse media dat het niet veel had gescheeld, of de acteur was aangehouden. Agenten van het politiekorps van Los Angeles stonden tijdens de uitreiking namelijk klaar om Smith uit de zaal te verwijderen en op te pakken.

Na de klap gingen agenten in gesprek met Rock. Als de komiek aangifte zou doen, beloofde de politie de Amerikaanse acteur direct te arresteren. Ze zeiden volgens Packer: „Dit is geweldpleging, we kunnen hem nu aanhouden.” De komiek wilde daar niets van weten en reageerde door te zeggen „dat hij oké is”. Rock weigerde ook aangifte te doen.

Producent Oscars reageert op Will Smith-klap

Packer, die door The Academy of Motion Picture Arts and Sciences was ingehuurd om de Oscaruitreiking te produceren, vertelt in het interview met Good Morning America dat hij zondagavond niet meer met Smith heeft gesproken.

De Academy kondigde woensdag aan dat de organisatie een disciplinaire procedure is gestart naar aanleiding van het incident. De Amerikaanse acteur riskeert geschorst of geroyeerd te worden als lid.

‘Nog nooit zo gezien’

Ook Carolyn Smith, de moeder van Will Smith, reageerde onlangs op de klap die haar zoon tijdens de uitreiking van de Oscars uitdeelde. „Dat is de eerste keer dat ik hem uit zijn slof heb zien schieten. De eerste keer in zijn leven”, zei ma Smith tegen CNN.

Jada Pinkett-Smith reageerde begin deze week eveneens, maar dan met een ietwat cryptische tekst op Instagram. Ze laat weten dat het tijd is om beter te worden en dat zij daar klaar voor is. „Dit is de tijd om te genezen, en ik ben er klaar voor”, staat te lezen op het plaatje dat de actrice dinsdagmiddag Nederlandse tijd postte. De actrice laat verdere uitleg in het bijschrift achterwege.

Roddelpraat heeft weer ruzie met een BN’er, zo zit het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie was bereid Will Smith tijdens Oscars te arresteren: ‘Dit is geweldpleging’
Sluiten