Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 15 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Johnny de Mol even niet te zien in talkshow HLF8, toevallige timing

Talkshow HLF8 had gisteravond en heeft vanavond een andere presentator. Johnny de Mol is namelijk een lang weekend vrij en kan de presentatie dus niet op zich nemen. Dat laat een woordvoerder van Talpa weten. Hélène Hendriks zal het programma overnemen. Eerder was er al kritiek op het feit dat De Mol, ondanks de aangifte, het programma bleef presenteren.

De timing van deze vrije dagen zijn wel toevallig. Ze vallen precies rond het nieuws dat De Mol het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft gevraagd tot zijn vervolging over te gaan. Dat is naar aanleiding van de aangifte die zijn ex-verloofde Shima Kaes tegen hem deed. Zij zegt dat De Mol haar tijdens hun relatie in 2015 heeft mishandeld. Onlangs kwamen details van haar aangifte naar buiten, en die logen er niet om.

Johnny de Mol even niet bij HLF8

De Mol heeft de aantijgingen altijd ontkend. Hij noemt het „een verhaal” dat hem „al jaren achtervolgt”. In HLF8 stak hij onlangs twee vingers in de lucht en zwoer hij dat er niks van waar was. Bij kijkers ging dat er echter niet in. De Mol hoopt dat een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging een einde kan maken aan de beschuldigingen. Dat liet zijn advocaat Peter Plasman gisteren weten.

Woensdag zei De Mol in HLF8 nog wel dat hij niet stopt met het presenteren van de talkshow. „Daar hebben we serieus over nagedacht, en dat overwogen, maar uiteindelijk denk ik: ik ga mij niet aan de kant laten duwen voor iets waarvan ik word beschuldigd, waarvan ik weet dat het niet waar is.”

Kijkers leken gisteravond wel enigszins in de war:

Maar Hendriks deed het goed:

Onderzoek naar aangifte door Shima Kaes

Gisteren bleek ook dat het onderzoek naar de aangifte van Kaes tegen De Mol inmiddels in volle gang is. Dat meldde het Openbaar Ministerie. Kaes deed eind 2020 aangifte. „Kortgeleden” is zij nog gehoord door de politie over de kwestie, zo meldt het OM. Verder kan alleen worden gemeld dat het onderzoek gaande is, verdere details worden niet gegeven.

Volgens Plasman heeft de officier van justitie toegezegd dat de beslissing deze maand nog kenbaar gemaakt zal worden. Het OM kan dit niet bevestigen en stelt „kennis te hebben genomen” van deze verklaring.

Overigens hebben De Mol en zijn vader John de Mol ook aangifte gedaan tegen Kaes vanwege een poging tot afdreiging, wat een juridische term voor chantage is. Volgens Plasman hebben de zaakwaarnemers van Kaes voordat de vrouw aangifte deed contact gelegd met zowel Johnny de Mol als zijn ouders, „om de familie tot een prestatie te bewegen – lees: betaling”.

‘Familie De Mol nooit door ons gechanteerd’

Karim Aachboun, die als juridisch adviseur Kaes bijstaat, wil benadrukken dat de familie De Mol „nimmer door ons is gechanteerd”. Ook benoemt hij dat zijn cliënte nog niets heeft vernomen over een mogelijke beslissing eind deze maand, „anders dan dat het OM nog moet beginnen met het horen van getuigen”.

Als het OM geen gevolg geeft aan zijn verzoek, dan zal De Mol bij het gerechtshof een beklagprocedure starten om op die manier alsnog zijn eigen vervolging af te dwingen, aldus Plasman.

Hieronder kun je de aflevering van HLF8 van gisteravond – met Hélène Hendriks dus – terugkijken:

The Passion-kijkers vol lof over Soy Kroon (Jezus), maar ook veel liefde voor verteller Ruud de Wild

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Johnny de Mol even niet te zien in talkshow HLF8, toevallige timing
Sluiten