Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 19 apr 2022

Danny de Munk reageert op grove beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag

Volgens Danny de Munk is er niets waar van wat roddelvlogger Yvonne Coldeweijer over hem beweert. In een video beschuldigt ze hem namelijk van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De 52-jarige zanger zegt nu in een statement dat hij „zeer ontdaan” is door die beschuldigingen. „Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video”, zegt De Munk.

Coldeweijer beschuldigt De Munk in haar video onder meer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo zegt de roddelvlogger dat ze honderden privé-berichten heeft gehad, waar vooral iets in zou staan over het vermeende vreemdgaan en drugsgebruik van De Munk. „Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en een professional”, zegt De Munk hierover. „Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie.”

Ernstige verwensingen aan kinderen

Zo schrijft de zanger dat zijn kinderen beledigingen en „ernstige verwensingen” ontvangen naar aanleiding van de beschuldigingen. „De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden.” De zanger zal doorgaan met zijn werkzaamheden. Vele anderen, zoals bijvoorbeeld Ali B, stopten (tijdelijk) met hun werkzaamheden.

Yvonne Coldeweijer beschuldigt wel meer mensen van allerlei zaken, zoals onlangs gebeurde met zangeres Samantha Steenwijk. Dat leverde haar een rechtszaak op. Coldeweijer zei namelijk dat Steenwijk illegale dieetpillen gebruikte om af te vallen. Maar volgens de zangeres is daar niks van waar.

Danny de Munk beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

De artiest en zijn advocaat bekijken momenteel of het nemen van juridische stappen „zinvol en wenselijk is”. „De beschuldigingen zijn door een juicechannel zonder inachtneming van de primaire journalistieke beginselen gedeeld. Er is geen (nader) onderzoek gedaan en er heeft geen hoor- en wederhoor plaatsgevonden”, aldus zijn advocaat Annemiek van Spanje.

„Gelet op de ernst van de beschuldigingen en de impact op het privé- en gezinsleven van cliënt, hadden de beschuldigingen voorafgaand aan publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid moeten worden onderzocht. Dat is niet gebeurd”, vervolgt Van Spanje. „Dat neemt niet weg dat cliënt uiteraard zijn volledige medewerking zal verlenen aan een onafhankelijk onderzoek.”

Onderzoek

Stage Entertainment liet vrijdag weten naar aanleiding van de geruchten onderzoek te doen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door De Munk. Het entertainmentbedrijf heeft kennisgenomen van deze beschuldigingen en gaat deze onderzoeken, bevestigde een woordvoerder aan persbureau ANP.

„Deze gebeurtenissen zouden hebben plaatsgevonden in de periode dat Danny de Munk te zien was in de productie van Ciske de Rat van 2007″, aldus een woordvoerder van Stage Entertainment. Coldeweijer vertelt in haar video onder meer dat De Munk onder invloed van drugs met kinderen zou hebben gewerkt in shows van Ciske de Rat. „De inhoud van de berichtgeving heeft ons zeer aangegrepen. Naar aanleiding van de berichtgeving zullen wij nader onderzoek hiernaar doen.”

Onderwijspersoneel verzet zich tegen verkorte zomervakantie als maatregel tegen coronagolf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Danny de Munk reageert op grove beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag
Sluiten