Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

BZV-boer Jan heeft spierziekte: ‘Lichaam moet het zelf oplossen’

Boer Jan, die veel mensen zich nog zullen herinneren uit Boer zoekt Vrouw, is onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Dat schreef zijn vrouw Rianne – die hij via het programma heeft leren kennen – afgelopen week op Facebook. Jan heeft namelijk een spierziekte, Guillian-Barré.

Op Facebook schrijft Rianne dat het op het moment „best wel hectisch” is op de boerderij en thuis, en dat ze ‘haar lieve man mist’.  Het stel woont inmiddels in Denemarken, Rianne deelt in het bericht dan ook een adres in dat land waar mensen kaartjes naartoe kunnen sturen om het gezin een hart onder de riem te steken.

Gelieve het bericht niet delen.Lieve allemaal,Momenteel is het best wel hectisch bij ons op de boerderij en thuis….

Posted by Boer Jan en Rianne on Thursday, March 31, 2022

Boer Jan uit BZV heeft spierziekte

Jan is dus gediagnostiseerd met Guillian-Barré, een spierziekte die plotseling kan komen opzetten. Het kan gepaard gaan met verlammingsverschijnselen, tintelingen en zenuwpijn. Uiteindelijk moet het lichaam dat zelf oplossen, bij veel patiënten lukt dat ook. Zij genezen dan van hun klachten.

Wel schrijft Rianne dat de artsen er op tijd bij waren. „Jan heeft ook al een behandeling met immuglobine gehad van vijf dagen. Meer kunnen ze niet doen qua behandelen. Het lichaam moet het zelf oplossen.” Inmiddels verblijft Jan in een revalidatiecentrum, waar artsen hem helpen met ‘het terugkrijgen van zijn bewegingen en kracht’.

Emigratie naar Denemarken

Eind vorig jaar verschenen boer Jan en zijn Rianne nog in Onze Boerderij, met natuurlijk Yvon Jaspers als presentatrice. Daar vertelden ze dat het hen in Nederland bijna onmogelijk is gemaakt om nog boer te kunnen zijn. Toen deden ze ook uit de doeken dat ze een emigratie naar Denemarken overwogen. Toen de uitzending eenmaal te zien was, zat het stel daar al.

Een boerderij in Denemarken, uitkijkend op een fjord. Die beslissing kwam tijdens corona, weer beperkingen en, volgens Rianne, „niet zo’n fantastische boekhouding”. Dus besluiten ze over te stappen op koeien, na de Texelse schapen, en burgeren ze helemaal in in Denemarken.

Moeder ontvoerde meisje Insiya krijgt staande ovatie in HLF8, tot tranen geroerd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BZV-boer Jan heeft spierziekte: ‘Lichaam moet het zelf oplossen’
Sluiten