Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 22 mrt 2022

Vrienden van Amstel LIVE terug in mei: ‘We hebben iets te vieren’

De Vrienden van Amstel LIVE keert in mei met acht shows terug in Rotterdam Ahoy. Eigenlijk zou het succes-evenement, dit keer bestaande uit 23 artiesten, in januari al zijn (2021 en dit jaar), maar door de coronamaatregelen werden de shows geannuleerd. Nu zijn er dus nieuwe shows aangekondigd en de artiesten hebben er maar wat veel zin in.

Het nieuws van de nieuwe concertreeks werd vandaag in café Hesp in Amsterdam bekendgemaakt. Daar waren veel artiesten, onder wie Guus Meeuwis, DI-RECT, Nick & Simon, Chef’Special, Typhoon, Willeke Alberti, Miss Montreal en Suzan & Freek, aanwezig. Wie met elkaar optreden – een beproefd recept tijdens De Vrienden van Amstel LIVE – is echter nog geheim. Thomas Acda, Rolf Sanchez en Kraantje Pappie reisden eerder dit jaar naar Amerika en schreven daar speciaal voor de nieuwe concertreeks het nummer Missen Zou.

Aankondiging van concertreeks

In een promo-filmpje laten artiesten als Nick & Simon, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, Chef’ Special, Davina Michelle en meer, weten enthousiast te zijn over de aangekondigde shows. „We hebben iets te vieren samen”, zegt Davina Michelle in het filmpje van Vrienden van Amstel LIVE. „We gaan eindelijk verder waar we gebleven waren”, klinkt het in koor.

Lange geschiedenis Vrienden van Amstel LIVE

Vrienden van Amstel LIVE wordt sinds 1998 jaarlijks in Rotterdam Ahoy georganiseerd. Ieder jaar zijn grote Nederlandse artiesten van de partij. Guus Meeuwis heeft ondertussen de meeste edities op zijn naam staan, namelijk zestien.

En ben je na twee corona-jaren nog niet helemaal klaargestoomd voor een Vrienden van Amstel LIVE-concert? Laat deze opname van Vrienden van Amstel LIVE uit 2018 je enthousiast maken. Armin van Buuren bundelt er zijn krachten met Kensington in een energieke en nogal opvallende performance.

Erbij zijn in mei?

De optredens vinden plaats van 1 tot en met 4 en van 6 tot en met 9 mei. De kaartverkoop begint zaterdag 26 maart om 10.00 uur. Mensen die een kaartje voor een eerdere editie hadden en daarvoor hun geld hebben teruggekregen, krijgen voorrang bij de kaartverkoop voor de eerstvolgende gewone editie, in januari 2023.

Reacties laten de spanning over de ticketverkoop zien. Een Twitter-gebruiker zegt erover dat ‘het niks gaat worden’:

Ronnie Flex over de terugkeer

Ronnie Flex heeft er in ieder geval zin in om in mei het podium met zijn mede-Amstelvrienden te delen, zo is te zien op zijn Instagram. „Wie zie ik daar?”, vraagt hij.

De laatste Vrienden van Amstel LIVE was in januari 2020, net voor corona. Vooruitlopend op dat spektakel sprak Metro toen Sunnery James en Ryan Marciano.

Tv-man John Williams kruipt achter radio-knoppen Sublime: ‘Uitdaging jongensdroom’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrienden van Amstel LIVE terug in mei: ‘We hebben iets te vieren’
Sluiten