Nina den Bouw
Nina den Bouw Entertainment 3 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Songfestivalnummer ‘De Diepte’ van S10 gepresenteerd: ‘Het voelt zo echt en authentiek’

Het nummer dat S10 in mei gaat zingen op het Eurovisie Songfestival in Italië is vanochtend gepresenteerd in koninklijk theater Tuschinski Amsterdam. In december werd bekend dat de 21-jarige S10 namens Nederland naar het Songfestival gaat. Er wordt door veel mensen positief op het nummer gereageerd. Ook vanuit het buitenland.

Behalve dat het om een Nederlandstalig nummer gaat, is er nog weinig bekend over het liedje. Songfestivalcommentator Cornald Maas, die onderdeel uitmaakt van de selectiecommissie, zei eerder „overrompeld” te zijn door het liedje. Volgens hem is S10 iemand „van wie de stem onder je huid gaat zitten vanaf de allereerste tel”. Daar voegde hij later aan toe: „Je wordt meteen meegenomen in het verhaal dat ze vertelt. Zowel tekstueel als met de compositie. Het is echt een heel sterke song die we hebben gekozen.”

Een Nederlandstalig nummer is voor het laatst voorgekomen in 2010, dat was het nummer Ik ben verliefd (sha-la-lie) van Sieneke. Ze strandde in de halve finale met haar lied.

‘Misschien wel m’n favoriete nummer tot nu toe’

Oud-Songfestivaldeelnemers als Duncan Laurence en Jeangu Macrooy zijn positief over het liedje dat de Nederlandse deelneemster S10 in mei zal zingen op het Eurovisie Songfestival. Hun enthousiasme is te zien in een filmpje dat AVROTROS online heeft gezet. 

Volgens Duncan Laurence, die voor Nederland in 2019 het festival won met het nummer Arcade, gebruikt S10 in het refrein woorden „die ook in het Engels kunnen werken”. „Ik hoop dat mensen de songtekst gaan googelen, want het is heel mooi.” Jeangu Macrooy, die vorig jaar voor Nederland bijna onderaan eindigde met Birth Of A New Age, zegt het mooi te vinden „hoe haar stem de boodschap draagt. Het voelt zo echt en zo authentiek”. „Ik vind het geweldig dat Nederland na zoveel jaar weer meedoet met een Nederlandstalig nummer. Ik houd van een goed verdrietig nummer en dit is dat zeker.”

Ook de Grieks-Nederlandse Stefania, die vorig jaar uitkwam voor Griekenland, is onder de indruk: „Dit is een heel goed Eurovisie-liedje”. De Zwitser Gjon’s Tears, vorig jaar derde, denkt dat een Nederlandse tekst zeker niet kansloos is. „Als jij en jouw stem de boodschap zijn, dan begrijpen mensen je, ongeacht de taal”, zegt hij. „Wow, ik vind het een geweldig nummer en ik weet zeker dat jullie het mooi vinden.” En César Sampson, die in 2018 voor Oostenrijk derde werd, zegt dat S10 „een geweldige stem” heeft. „Innemend. Ik hou ervan. Het gaat een tijdje duren voordat ik dit refrein mee kan zingen, maar toch is het pakkend. Dit is misschien wel m’n favoriete nummer tot nu toe.”

Hoge verwachtingen voor S10

Jacqueline Govaert (Krezip) was vandaag aanwezig bij de uitzending van Radio 2 waar het nummer als eerste gedraaid wordt. Govaert heeft voorheen ook al eens een nummer samen met S10 geschreven, namelijk Adem Je In. Op Twitter geven een aantal mensen aan dat ze verwachten dat Govaert een van de schrijvers is van het nummer.

Op Twitter en onder de livestream van de videoclip zijn al een hoop lovende reacties te vinden. Dat was in het verleden weleens anders. Ook op YouTube reageren al een hoop enthousiaste mensen, ook vanuit het buitenland. Zo zien we bijvoorbeeld een reactie van iemand die blij is dat de inzending Nederlandstalig is en ook iemand die het ‘winnaars materiaal’ noemt. Naarmate er steeds meer reacties bij komen, is het duidelijk dat Nederland vaak in de top 10, soms zelfs al top 3 staat van enthousiaste fans.

De reacties zijn voor nu allemaal lovend en de verwachtingen over hoe ze het gaat doen op 10 en 14 mei, zijn hoog.

Het 66e songfestival wordt dit jaar van 10 tot en met 14 mei gehouden. Het evenement vindt plaats in de Italiaanse stad Turijn.

AVROTROS en S10 willen Rusland weren van Songfestival: ‘Schending mensenrechten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Songfestivalnummer ‘De Diepte’ van S10 gepresenteerd: ‘Het voelt zo echt en authentiek’
Sluiten