Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 29 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

‘Gillend speenvarken’ Peter van der Vorst reageert op uitspraken Anouk

RTL-baas Peter van der Vorst heeft gereageerd op de felle uitspraken van Anouk. Zij haalde gisteren hard naar hem uit in de Coen en Sander Show toen het ging over de nasleep van The Voice of Holland-rel.

In de dagen nadat BOOS aandacht schonk aan de misstanden rondom de talentenjacht, kondigde jurylid Anouk op Instagram aan niks meer met het programma te maken te willen hebben. Niet veel later belde Peter van der Vorst haar op. „Ik kreeg hem als een gillend speenvarken aan de telefoon”, zei ze gisteren daarover op Radio 538. „Hij gilde dat ik een backstabber was, dat we het allemaal samen hadden moeten oplossen.”

Reactie Peter van der Vorst op uitspraken Anouk

RTL-baas Peter van der Vorst zegt tegen Shownieuws dat hij in januari overvallen werd door het bericht van Anouk, waarin ze ontslag nam. „Ze had niets vooraf bij ons gemeld. En ook de bewoordingen die ze gebruikte waren heftig. Zeker voor iedereen die te goeder trouw aan The Voice werkte.”

Van der Vorst vertelde dat Anouk pas de volgende ochtend de telefoon op nam. „In dat gesprek liepen de emoties even hoog op, maar dat hebben we keurig afgesloten. Verder was het contact met Anouk altijd prima”, aldus de televisiedirecteur.

Anouk: ‘Ik heb helemaal geen goede band met Van der Vorst’

In de Coen en Sander Show vertelde Anouk over het weinige contact dat ze had met de RTL-leiding. Zo moest ze er zelf achter komen wie werden beschuldigd van seksueel wangedrag en machtsmisbruik. „Ze wilden niet zeggen om wie het ging. Daar kwam ik heel snel achter, aangezien ik zelf mensen ben gaan bellen. Ik vond het raar dat we niet te horen kregen wie dat waren. Daarna heb ik via mijn Instagram laten weten dat ik hier niks mee te maken wilde hebben.”

Tegen radiohosts Coen en Sander zegt ze dat ze de dag na haar Instagram-bericht Peter van der Vorst „als een soort gillend speenvarken” aan de telefoon kreeg. „Die begon te gillen dat ik een backstabber was. We hadden zo’n goede band. Dat heb ik helemaal niet. Ik heb de man drie keer gezien en we hebben gewoon een zakelijke afspraak. Ik zei dat hij zijn fucking waffel moest houden en dat hij beter tekeer kon gaan tegen die gasten die hun lul niet hun broek kunnen houden.”

Nooit meer contact over The Voice-rel: ‘Zorgelijk’

Nadien heeft ze nooit meer iemand rondom het programma gesproken, zegt de zangeres. Ze begrijpt niet dat er na de BOOS-uitzending door de makers van The Voice nauwelijks wordt gecommuniceerd. „Ik had het wel netjes gevonden in al die weken om te horen wat er gaat gebeuren. Dat er niemand op de hoogte wordt gehouden en dat er niet meer gesproken wordt, vind ik een rode vlag. Want als er niet wordt gepraat, krijg je ook niks beters.”

Advocaat Sébas Diekstra, die meerdere vermeende slachtoffers rondom het programma The Voice of Holland bijstaat, vindt de uitspraken van Anouk zorgelijk. „Dit maakt meteen duidelijk dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen dat zich ook richt op de wijze waarop het management op de verschillende niveaus hiermee omgegaan is”, zegt Diekstra.

Anouk weet niet of ze ooit terugkeert in The Voice

Coen en Sander legden Anouk de vraag voor of ze ooit terugkeert in een van de coachstoelen. „Er zal wel eerst een flinke bezem door die toko moeten worden gehaald”, reageerde ze. „Het feit dat ik niks meer heb gehoord, voorspelt niet veel goeds. Als je doorgaat met een programma dan moet er eerst goed gepraat worden met iedereen. Om te kijken hoe je dingen anders gaat doen.”

RTL-directeur Peter van der Vorst snapt John de Mol niet: ‘Zeer ongelukkig’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Gillend speenvarken’ Peter van der Vorst reageert op uitspraken Anouk
Sluiten