Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Entertainment 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Peter Pannekoek onthult meer details over podcast met Lange Frans

Peter Pannekoek en Lange Frans zijn na hun eerdere rel in gesprek gegaan met elkaar. Pannekoek was te gast in de podcast van de rapper. Volgens de cabaretier was het gesprek „zinvol”.

Begin dit jaar lagen de twee mannen in de clinch vanwege opmerkingen die Pannekoek maakte in zijn positief ontvangen oudejaarsconference. Hij maakte een paar grappen over Lange Frans, die in 2021 vooral in het nieuws kwam door zijn mening over het coronavirus en complottheorieën, die hij met name profileerde in zijn podcast.

Peter Pannekoek vs. Lange Frans

Voor Pannekoek reden om Lange Frans aan het eind van het jaar niet te sparen. „Lange Frans is de enige rapper bij wie je de dyslexie in de nummers terughoort”, zei Pannekoek. En ook: „Als jij Lange Frans meer vertrouwt dan de arts, prima. Maar dan vind ik ook dat als je in de toekomst ergens last van hebt, je naar dokter Lange Frans gaat. Die niet in medicijnen gelooft, maar wel in ufo’s.”

Dat schoot bij Lange Frans in het verkeerde keelgat en hij stuurde de grappenmaker een boze DM op Twitter: „Je bent niet eerlijk. De man met het grootste publiek uithalen naar een dyslectische rapper zonder YouTube kanaal. Staat genoteerd. Ik zie je wel als ik je zie”, schreef de rapper letterlijk.

Peter Pannekoek in podcast Lange Frans

Inmiddels hebben de twee elkaar gezien en dat was minder bedreigend dan de DM doet vermoeden. De heren besloten hun ruzietje bij te leggen en in gesprek te gaan in de podcast van Lange Frans, die op 25 februari is opgenomen en vanavond online komt.

Bij tv-programma Dit Was Het Nieuws ging Peter Pannekoek in op de podcast. „Ik vond het best wel goed, zeker nu corona ten einde is, om die gesprekken een keer aan te gaan. Het is altijd zinvol om iemand recht in de ogen aan te kijken en het erover te hebben.”

Baas P

Op Twitter deelde Lange Frans gisteren een kort fragment uit de podcast. Opvallend is dat Pannekoek een shirt draagt met daarop ‘Baas P’. Lange Frans was jarenlang een succesvol duo met Baas B met hits zoals Het land van, Zinloos en Moppie, totdat ze ruziënd uit elkaar gingen.

In het fragment zegt Lange Frans dat ‘de toon waarop Pannekoek zijn naam uitsprak voor hem een soort van buitenaards was’. Pannekoek steekt hand ook in eigen boezem en geeft toe dat hij hypocriet is. „Ik zal soms ook in een voorstelling iets zeggen en dan later het zelf doen. Ik geloof heel erg in het menselijk tekort.” Ook gaat het gesprek van ruim twee uur over onder meer Hugo de Jonge en dyslexie.

Eva Jinek en kijkers tot tranen geroerd door gezin dat Oekraïense vluchtelingen opvangt: ‘Bijzonder’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peter Pannekoek onthult meer details over podcast met Lange Frans
Sluiten